Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik zorg krijg?

Begeleiding, dagbesteding en behandeling zetten we meestal snel in. Dat varieert van 2 weken tot enkele maanden. De indicatie of beschikking moet dan wel geregeld zijn. Voor begeleid of beschermd wonen geldt vaak een langere wachttijd.

Als ik moet wachten, kan ik dan in de tussentijd al hulp krijgen?

Ja, in veel gevallen kan dat. Jouw contactpersoon bespreekt de mogelijkheden met je.

Krijg ik informatie over de voortgang?

Via jouw contactpersoon blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en samen maken jullie afspraken over de contactmomenten.

Wat doe ik als mijn zorgvraag is veranderd?

Neem contact op met jouw contactpersoon.

Wat doe ik als ik een andere zorgaanbieder heb gevonden?

Geef dit door aan jouw contactpersoon.

Ik heb nu nog geen zorg nodig maar wel later. Kan ik mij toch aanmelden?

Ja, in veel gevallen kan dat. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Ik wil mij oriënteren, maar de indicatie of beschikking is nog niet rond. Kan dat?

Ja, dat kan. We overleggen wat het beste bij jouw situatie past. En of we je al op een wachtlijst kunnen plaatsen.

Kan ik zorg ontvangen als ik geen indicatie of beschikking heb?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er is een beschikking of indicatiebesluit nodig om zorg van Amarant te ontvangen. Denk aan: - Beschikking/bepaling Jeugdhulp van de gemeente.

Hoe neem ik contact op met Amarant?

E-mail het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 088 611 99 55.

Als je contact opneemt met Amarant krijg je medewerkers van het Klantenbureau aan de lijn. Zij verlenen Informatie, advies en zorgbemiddeling. Ze vertellen wat Amarant te bieden heeft. De zorgbemiddelaars van ons Klantenbureau staan u graag te woord. Zij nemen de tijd voor een kennismaking en zij hebben verstand van zaken. De zorgbemiddelaars begeleiden iedereen naar de juiste hulp.

Kan ik mijn hele leven bij Amarant blijven?

We bieden zorg en ondersteuning in alle leeftijdsgroepen. We zijn er voor jonge kinderen en gezinnen, voor jongeren, volwassenen en ouderen. Samen met onze cliënten kijken we vooruit. Want hoe ernstig de beperking ook is, er is altijd perspectief. We bieden de beste begeleiding en zorg in elke levensfase. Verandert er iets in het leven van de cliënt? Dan bewegen we mee.

Ondersteunt Amarant ouderinitiatieven?

Amarant ondersteunt ouderinitiatieven, waarbij ouders zelf zorgen voor de huisvesting van hun kinderen. We bieden ondersteuning bij het regelen van financiering, het afhandelen van overheidsprocedures, de ontwerpfase, bouw, oplevering en inrichting van de woning.

Hoe zit het met de bekostiging van de zorg?

In de brochure ‘Wie betaalt wat?’ vind je alle informatie over de kosten.

Biedt Amarant in heel Noord Brabant zorg bij je thuis?

In bijna heel Brabant kunnen mensen met een verstandelijke beperking terecht voor zorg bij je thuis van Amarant. Wij begeleiden mensen naar zelfstandigheid (zelf doen) en participatie (meedoen). We werken daarvoor nauw samen met gemeenten en andere partners.

Als zorg thuis niet meer voldoet, kunnen we dan ook op zorg rekenen van Amarant?

Is er tijdelijk of langdurig behoefte aan extra zorg en ondersteuning? Heb je meer begeleiding nodig dan wij bij jou thuis bieden? Dan kijken we samen naar wat het beste past en als het nodig is schakelen we op naar specialistische zorg.

Wat is de Wmo?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), maakt gemeenten verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning aan al hun burgers. De wet geldt sinds 2007. Het doel is dat iedereen, al dan niet geholpen door familie, vrienden of bekenden, op eigen wijze kan meedoen aan de samenleving. Bekijk de video.

Voor wie geldt de Wmo?

De Wmo geldt voor alle burgers: gezonde mensen en mensen met beperkingen door ouderdom, een (verstandelijke) beperking, een chronisch psychisch probleem, een psychosociaal probleem en ouders en kinderen met opvoedproblemen.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon