Koningsdag: Amarant Groep in wereld #vier

vrijdag, 21 april 2017

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren op donderdag 27 april 2017 Koningsdag in Tilburg. De route bestaat uit 13 werelden die gezamenlijk het verhaal van de stad vertellen. In wereld #4 staan creativiteit, samenwerking en talent centraal. Het is geen toeval dat ons initiatief De NWE Werkplaats, gevestigd in dit deel van de Tilburgse Spoorzone, een belangrijke rol speelt in deze wereld.

De NWE Werkplaats

De NWE Werkplaats ondersteunt jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt, op een vernieuwende, verbindende manier. Door werkervaring op te doen midden in de Tilburgse samenleving bouwen zij hun talenten uit. En vergroten zij hun kansen op (betaald) werk. Cliënten gaan bijvoorbeeld aan de slag bij diverse bedrijven in de Spoorzone: “Sinds vier maanden werk ik in de bediening. Het bevalt me goed en ik vind het erg leuk. Ik hoop op den duur betaald werk te kunnen gaan doen in een restaurant. Door hier ervaring op te doen, bereid ik mij goed voor en bouw ik aan mijn toekomst.”

Wereld #4 gebouwd door cliënten

De cliënten van De NWE Werkplaats nemen een gedeelte van de inrichting van Wereld #4 voor hun rekening. In de 8 meter hoge toren, wordt op Koningsdag nog flink doorgebouwd. De cliënten bouwen daarnaast verschillende decoratiestukken om de binnentuin in te richten. Zo ook de foodtrucks en vele houten meubels op het terrein.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon