Uitreiking Media Jungle spel

Wat deze editie van Media Jungle extra speciaal maakt is de hulp van onze cliënten: zij droegen namelijk bij aan de inhoud!

Lees dit nieuwsartikel

Nieuw! Onderwijszorg- arrangementen Visio en Amarant

Meer kinderen een vorm van onderwijs bieden. Dat willen Koninklijke Visio Onderwijs en Orthopedagogisch Dagcentrum Zandoogjes van Amarant bereiken met het project Onderwijszorgarrangementen (OZA). Met als belangrijk neveneffect het eerder ontdekken van visusproblemen bij de kinderen. Vorige week begon het eerste kindje vanuit de Zandoogjes als leerling op de school van Visio in Breda. Voor Visio Onderwijs Breda en OCD Zandoogjes (Amarant) een feestelijke dag met gebak voor alle medewerkers.

Lees dit nieuwsartikel

JIM: Jouw Ingebrachte Mentor

Een vertrouwd iemand bij wie je altijd terecht kunt. Voor een luisterend oor of steun. Dat is wat wij iedere jongere toewensen. Dit kan een familielid, een vriend of een andere bekende zijn. Zeker voor de jongeren die vastlopen thuis of op school kan zo’n vertrouwenspersoon belangrijk zijn. Amarant zet zich in om dat voor elkaar te krijgen. Dat doen we met de JIM-aanpak. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor.

Lees dit nieuwsartikel

Amarant in nieuw Kinder- en Jongerencentrum Leijpark

De afdeling Kind en Gezin van Amarant is trots. Al jaren bieden zij op Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg zorg in onderwijs. Dat betekent dat Amarant kinderen met een verstandelijke beperking ondersteunt zodat zij deel kunnen nemen aan het speciaal onderwijs dat het Onderwijscentrum Leijpark biedt. Na de zomer gebeurt dat in een spiksplinternieuw pand én dan starten er ook nog eens twee nieuwe behandelgroepen.

Lees dit nieuwsartikel

Proost op het Forensisch VPT

Het Forensisch VPT zet door! Na een pilot van 6 jaar heeft Amarant in november 2023 een gunning gekregen voor het product Forensische VPT (F-VPT). Een mooie bevestiging van onze kwaliteit van zorg!

Lees dit nieuwsartikel

Theatervoorstelling Broos

Wij zijn maar wat blij met jou als vrijwilliger. Daarom nodigen we je graag uit voor één van de drie theatervoorstellingen van Broos.

Lees dit nieuwsartikel

Het is zo ver: cliëntenplatform live!

Het gaat er al lang over: een toegankelijk online cliëntenplatform. En nu is het eindelijk zo ver. De app staat live! Een app speciaal voor al onze cliënten en verwanten, hoe geweldig is dat? Zo kunnen zij zelf eenvoudig het laatste nieuws lezen, documenten vinden, de activiteitenkalender zien en nog veel meer. Alsof dat nog niet alles is komen we begin 2024 met fase twee: de Mijn Amarant omgeving.

Lees dit nieuwsartikel

Gerco Blok voorzitter Raad van Toezicht Amarant

Gerco Blok is per 1 december 2023 benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van Amarant. Hij volgt daarmee Mark van Houdenhoven op, die met ingang van 1 november 2023 een nieuwe baan als voorzitter Raad van Bestuur van Careyn heeft. In verband met de limiteringsregeling moet de heer Van Houdenhoven zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Amarant neerleggen.

Lees dit nieuwsartikel