Via de Academie kunnen medewerkers diverse (bij- en na)scholingen volgen. Er worden o.a. diverse cursussen en leergangen aangeboden voor het werken met de verschillende doelgroepen van Amarant en bij- en nascholing welke betrekking heeft op de verschillende professionele rollen en registratie eisen. De adviseurs ondersteunen managers en teams bij het vormgeven van het opleidingsbeleid. Om het aanbod afgestemd en herkenbaar te laten zijn, worden de volgende leerprincipes gehanteerd:

 1. Leren = Doen. Leren doe je vooral in de praktijk
 2. Leren = Samen. Je leert vooral van en met elkaar
 3. Leren = Ontdekken. Ontdek door te experimenteren
 4. Leren = Persoonlijk. Leren is voor iedereen anders
 5. Leren = Ontwikkelen. Leren leidt tot jouw ontwikkeling

Meer informatie

Interesse in trainingen of bijscholing? Als medewerker kun je je ieder jaar hier weer voor inschrijven. Ben je een cliënt en ben je ook benieuwd naar welke trainingen er voor jou zijn? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Folders

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor werken en leren binnen Amarant?

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

  Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

  Lees het verhaal van Frans en Cees