Amarant biedt die begeleiding bij jou thuis. Een begeleider brengt structuur in je leven en helpt bijvoorbeeld bij het nemen van besluiten. Onze begeleiders kijken waar jij ondersteuning bij kunt gebruiken en leveren zorg op maat.

Op weg naar zelfstandigheid

Samen kijken we naar wat je al kunt en waar je nog hulp bij kunt gebruiken. We leren je nieuwe vaardigheden aan zodat jij steeds zelfstandiger wordt. Ben je bijvoorbeeld in verwachting van een baby? Dan helpen wij bij het vinden van ritme en regelmaat. We oefenen samen alledaagse handelingen. Zo leer je steeds meer zelf te doen en op eigen benen te staan.

Een eigen plek hebben waar je je thuis kunt voelen. Waar je tot rust kunt komen of juist vrienden kunt uitnodigen. Dat gunnen wij iedereen. Soms is dit nog een grote stap. Daarom bieden we ook begeleiding bij zelfstandig wonen. Met onze training naar zelfstandigheid bereik je dit.

Als zelfstandig wonen nog wat te hoog gegrepen is en thuis wonen (even) niet gaat, is dat geen probleem. Kom dan een aantal dagen per jaar logeren in een van onze logeerhuizen. In deze omgeving voel je je vertrouwd en geven we je structuur en duidelijkheid. Hier werk je ook aan je persoonlijke doelen. In een mooie en gezellige omgeving waar we zowel rust als vrijheid bieden.

Meer informatie over begeleiding bij jou thuis

Zou je graag meer willen weten over onze begeleiding bij jou thuis? Neem gerust contact met ons op! Wij bespreken graag de mogelijkheden en kijken naar hoe we jou kunnen helpen. Met Amarant werk je aan een zelfstandige toekomst en leer je op eigen benen te staan.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team