Dus als thuis wonen even geen optie meer is, kun je in een behandelgroep van Amarant terecht. Wij helpen met onze gerichte aanpak en zorgen voor een plek waar je je thuis voelt. Want ieder kind verdient een fijne omgeving die duidelijkheid biedt. En als dit thuis even niet kan, kan dit in een van onze behandelgroepen.

Onze behandelgroepen

Bij Amarant hebben we verschillende behandelgroepen. Binnen deze groepen gaan we gericht te werk met als belangrijkste doel: een fijne omgeving waarin meer regelmaat en structuur wordt aangeleerd. Een verblijf in de groep duurt ongeveer twee jaar.

Persoonlijke behandelplannen

We stellen samen met de ouders of verzorgers en het kind een persoonlijk behandelplan op. Dit plan stemmen we speciaal af op de ontwikkeling en persoonlijke doelen. Samenwerking met de ouders of verzorgers, de omgeving van de kinderen en school of werk vinden we heel belangrijk. Samen komen we tot een gepast behandelplan met als doel: terugkeren naar de thuissituatie, wonen in een gezinshuis of (begeleid) zelfstandig wonen. Tijdens de behandeling gaan kinderen gewoon naar school, stage of werk. Want leren en ontwikkeling is erg belangrijk.

Stap voor stap samen vooruit

Stap voor stap bekijken we hoe je uit de behandeling kunt doorstromen of over kan stappen naar een andere vorm van behandeling. Zoals:

 • doorstromen naar een andere behandelgroep;
 • doorstromen naar naar een Trainingshuis, gericht op zelfstandigheid
 • weer naar huis met intensieve begeleiding
 • verder met een andere behandeling zoals STEK


Afhankelijk van de thuissituatie en de ontwikkeling kijken we naar de best passende oplossing. Want voor ons is het allerbelangrijkst dat kinderen zich fijn voelen. In een omgeving die hen uitdaagt om te leren.

Als je 18 wordt, wil dit niet zeggen dat de plaatsing hoeft te stoppen. We kijken samen of begeleid verblijf binnen een behandelgroep langer nodig is. De behandeling wordt als dit nodig is doorgezet.

Je komt verder met Amarant

Wil je meer informatie over onze behandelgroepen? Laten we samen de mogelijkheden eens bespreken. Dan kun jij uitleggen waarmee je geholpen wil worden, en kunnen wij uitleggen hoe we jou hiermee helpen!

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Thera en gezin zetten stappen door STEK

  Lars woont sinds een paar jaar op doordeweekse dagen bij STEK in Best. Toen hij bijna vijf jaar was, werd vastgesteld dat hij een motoriek van een 2-jarige had en kreeg hij onder meer de diagnose Asperger.

  Lees het verhaal van Thera
 2. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge
 3. Joep (22) durft weer te dromen

  Joep heeft veel instellingen van binnen gezien, maar nergens hield hij het lang vol. “Ik voelde me niet op mijn gemak, er was geen goede plek voor mij. Het FACT team heeft mij thuis geholpen. Het gaat nu steeds beter met me.”

  Lees het verhaal van Joep