Zorg bij je thuis

Amarant zorg bij je thuis is er voor alle leeftijdsgroepen. We begeleiden jou naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Of je nu oud bent of jong. Jij en jouw omgeving weten het beste wat goed voor je is. Daarom is de zorg bij ons vaak maatwerk. We kijken samen naar wat je wel kunt en helpen je nieuwe dingen te leren.

Begeleiding bij je thuis

Het is voor iedereen prettig als er iemand is die soms met je meekijkt. Of je nu wel of niet verstandelijk beperkt bent. Bijvoorbeeld bij het nemen van besluiten en bij het aanbrengen van structuur in je leven. Of je nu oud bent of jong. Dat hangt er in sterke mate vanaf hoe zelfstandig jij functioneert en wat voor jou het beste is.

Begeleiding voor ouders en kinderen

Als ouders met een verstandelijke beperking een kind hebben of verwachten, kan wat extra ondersteuning uitkomst bieden. Jullie krijgen bijvoorbeeld begeleiding bij het vinden van ritme en regelmaat. Daarnaast oefenen we alledaagse praktische handelingen met je. Ook als ouder met een verstandelijke beperking kun jij zo zelfstandig mogelijk functioneren. Jij leert zoveel mogelijk wat je nog niet kan en Amarant ondersteunt je bij wat je wel kunt.

Begeleid zelfstandig wonen

Jij wilt op eigen benen leren staan. Als helemaal op jezelf wonen een iets te grote stap voor je is  ondersteunen wij je met een Training naar zelfstandigheid. Zo leer jij op eigen benen te staan.

Logeren

Is het zelfstandig wonen tijdelijk te veel gevraagd? Soms is het even allemaal teveel en kun jij tijdelijk niet thuis wonen. Dan kun je terecht in het logeerhuis voor jongeren. Een aantal dagen per jaar logeren in een vertrouwde omgeving waar je veel structuur en duidelijkheid krijgt. En je werkt aan sociale contacten.

Maatwerk

Voor de een is het een uitkomst wanneer het gezin thuis praktische ondersteuning krijgt. Terwijl in het andere geval de jongere wil worden voorbereid op zelfstandig wonen met begeleiding. Heel veel is mogelijk. Amarant heeft ook op het individu toegesneden zorgarrangementen, die een grote steun kunnen zijn in de ontwikkeling van een jongere met een verstandelijke beperking.

 

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon