Heel vervelend, maar wij kunnen helpen. Gelukkig is er crisisopvang bij Amarant. Je woont tijdelijk bij ons tot je weer verder kunt. Je kunt bij ons terecht voor crisisopvang in open of gesloten groepen. En waar mogelijk begeleiden we kinderen weer naar een veilige plek thuis.

Wonen in de crisisopvang

Wij vinden het belangrijk dat jij je eigen ruimte krijgt en je veilig voelt. Je hebt altijd een eigen (slaap)kamer, zodat je tot rust kunt komen. Alle andere ruimtes zijn gezamenlijk. De woonkamer en keuken deel je met andere bewoners, die ook in een crisis zitten. Samen met de anderen kook je, eet je en maak je schoon. Overdag en ‘s avonds is er begeleiding aanwezig. Iedereen helpt elkaar binnen de muren. Je hoeft het niet alleen te doen.

Persoonlijke begeleiding

Bij de crisisopvang van Amarant krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen. Met hem of haar maak je een plan. Samen zorgen we ervoor dat je uit de crisis raakt. We stellen doelen en kijken wat er mogelijk is. Er wordt gekeken naar:

 • Een nieuwe woning
 • Werk en school
 • Dagbesteding
 • Contact met familie en vrienden
 • Oorzaak van de crisis

We geven je structuur met vaste afspraken over ondere andere opstaan, eten, school en werk. We proberen alles één voor één aan te pakken. Alles op zijn tijd en stap voor stap. Belangrijk is dat we kijken naar wat past in jouw leven.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over hoe wij kunnen helpen in een crisis? Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden. Iedereen verdient een fijn en veilig leven. Wacht niet langer en neem contact met ons op.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team