Bij Amarant zijn we altijd bezig om het beste uit ieder kind te halen. De dagbehandeling vindt plaats in groepen met kinderen die in behoeftes bij elkaar aansluiten. Er zijn groepen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Het contact tussen de kinderen heeft een positief effect en werkt stimulerend.

Aandacht voor ontwikkeling

We werken aan de ontwikkeling van:

 • Het geheugen, de denkwijze en waarneming.
 • De motoriek, dus het vermogen om te bewegen.
 • De communicatie.
 • Een eigen persoonlijkheid.

We richten ons in de behandelgroepen op de doorstroom naar passend onderwijs. Wanneer dit niet lukt, bieden wij dagbehandeling voor kinderen tot 18 jaar, waarmee we hun ontwikkeling blijven stimuleren.

Een uitnodigende omgeving

Onze twee kinderdienstencentra hebben een therapeutisch zwembad, soft gymzaal, behandelruimtes en een snoezelruimte. Daarnaast werken beide locaties samen met revalidatiecentra, centra voor zintuiglijk beperkte mensen en scholen. De inrichting is sfeervol en uitnodigend, zo stimuleren wij de ontwikkeling van kinderen. Bij de hele behandeling besteden we aandacht aan het plezier van de kinderen. Want dat staat bij Amarant voorop!

De dagbehandeling voor je kind

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze dagbehandelingen. Wij helpen je graag verder met eventuele vragen en leggen uit hoe we kunnen helpen met de ontwikkeling van je kind

Stel je vraag

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Zandoogjes 9
Zandoogjes 9
4814SB, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 2. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne