Deze behandelingen ondersteunen op meerdere gebieden. We houden ons bezig met de ontwikkeling van:

 • Het geheugen, de denkwijze en waarneming.
 • De motoriek, dus het vermogen om te bewegen.
 • De communicatie.
 • Een eigen persoonlijkheid.

Wij hebben een passende behandelgroep die aansluit bij de behoeftes van ieder kind.

Aandacht voor ontwikkeling

De dagbehandeling vindt plaats in groepen met kinderen die in behoeftes bij elkaar aansluiten. Er zijn groepen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of gedragsproblemen. Soms zitten er heel jonge kinderen in de groep waarbij nog niet duidelijk is wat er met hen aan de hand is. Het contact tussen de kinderen heeft een positief effect en werkt stimulerend.

Binnen de behandeling helpen we door middel van fysiotherapie, logopedie en spelagogiek. Dit valt standaard binnen de financiering. Ook organiseren onze gedragsdeskundigen nog behandelingen op maat, op onze locaties en daarbuiten. Met onze gerichte aanpak helpen wij kinderen zichzelf spelenderwijs te ontwikkelen. We richten ons in de behandelgroepen altijd op de doorstroom naar passend onderwijs. Zo komt je kind écht verder.

De dagbehandeling voor je kind

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze dagbehandelingen. Wij helpen je graag verder met eventuele vragen en leggen uit hoe we kunnen helpen met de ontwikkeling van je kind.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team