“Binnen mijn team voel ik respect voor mijn geloof”

Zakaria Sebbar werkt als persoonlijk begeleider complexe zorg op Spie 2, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag. Hij is moslim en voelt binnen het team respect voor zijn geloof. Iets waar hij trots op is.

Mijn loopbaan begon ik als beveiliger en straatcoach. Via een vriend ben ik bij Amarant terecht gekomen als zij-instromer. Nu zijn we zes jaar verder, ben ik 37 jaar oud en heb de opleiding MMZ niveau 4 afgerond. Ik ben een moslim en mijn geloof is belangrijk voor mij. De islam staat centraal in de keuzes die ik maak. Vijf keer per dag bid ik. Dat betekent dat ik ook tijdens een dienst een gebed doe. Dat is op mijn werk geen probleem. Op Spie 2 is een aparte ruimte waar ik mij terug kan trekken. Soms vergelijk ik het met collega’s die roken. Zij nemen ruimte voor een sigaret, ik neem tijd voor mijn gebed.

Ook doe ik elk jaar mee aan de ramadan. Vooral de eerste dagen zijn pittig qua energie maar eigenlijk staat de ramadan voor een periode van reflectie en werken aan jezelf. Dat is pas echt belangrijk. Ook voor je werk. Het einde van de ramadan vieren we met het Suikerfeest. Geen officiële feestdag in Nederland maar eigenlijk neem ik altijd vrij. Daarin zijn mijn collega’s van Spie 2 flexibel. Binnen mijn team voel ik respect voor mijn geloof. Daar ben ik wel trots op.

In eerste instantie dacht ik dat werken in de zorg totaal niet bij mij zou passen. Maar mijn karakter en persoonlijke waarden passen juist erg goed. Ik ben rustig en duidelijk naar cliënten. Mijn geloof leert mij om hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Geduld en aandacht zijn daarin erg belangrijk. En dat neem ik mee naar Amarant.

De lessen uit mijn geloof gun ik eigenlijk iedereen: naastenliefde en liefdadigheid. En ik gun iedereen binnen Amarant een team waarin ze zaken kunnen bespreken met respect voor elkaar. Dat heb ik bij Spie 2.

Wil jij ook een baan waar werk gelukkig maakt? Neem contact op met onze recruiter Gina Gori op 06 – 53457821 of via gina.gori@amarant.nl.