Claudia: ‘’Ik kom hier met veel plezier om te zorgen voor de cliënten zodat zij ook een fijn thuis hebben’’

Claudia, inmiddels 27 jaar, heeft al verschillende organisaties gezien voordat ze haar ideale werkplek op Amarant tegen kwam. “Kleinschalig en dicht bij huis, dat is waar ik uiteindelijk naar opzoek gegaan ben.”

Van oorsprong komt Claudia uit Maastricht, je zou eigenlijk denken hoe kom je dan bij Amarant terecht? Maar daar had ze een hele goede reden voor. “Mijn vriend wilde graag in Brabant verder studeren, om die reden ben ik met hem meeverhuisd naar het gezellig Brabant.”

Van de ouderenzorg naar gehandicaptenzorg
Daar waar ze eerst in Vlijmen gewoond heeft en werkte in de ouderenzorg, kriebelde de gehandicaptenzorg toch nog steeds bij Claudia. Na een twee en half jaar in de ouderenzorg gewerkt te hebben, wilde ze toch dichter bij huis werken. Daarna kwam ze bij de Wever terecht een fijne kleinschalige locatie. Helaas bleek deze locatie te gaan verhuizen naar een grootschalig pand waar je de verantwoordelijkheid hebt over een grotere groep cliënten, dit paste toch niet helemaal bij haar. “Op dat moment dacht ik; misschien is dit het juiste moment om weer terug naar de gehandicaptenzorg te gaan.”

In Tilburg is Claudia gaan zoeken naar een kleinschalige organisatie die bij haar past. Daar waar ze de zorg voor cliënten kan bieden en bij kan dragen aan het wooncomfort. “Op dat moment kwam er een vacature voor een persoonlijk begeleider voorbij, dat was precies waar ik naar opzoek was!”. Omdat het al een tijd geleden was dat Claudia in de gehandicaptenzorg gewerkt heeft, is de keuze gemaakt om eerst te starten als begeleider.  

Begeleider op Slot Loevesteinstraat 44-48
“In het begin moest ik echt wel eventjes wennen. Daar waar ik eerst met oudere en dementerende bewoners werkte, kennen ze hier ineens je naam. Dat vond ik in het begin wel gek.” Over het algemeen wonen er op Slot Loevesteinstraat 44-48 cliënten die vrij zelfstandig zijn. “Iedereen heeft een eigen vorm van zorg nodig. Bij de een is het alleen tandenpoetsen of een zalfje smeren. Maar natuurlijk wonen er ook cliënten die veel zorg nodig hebben. Op dat moment kunnen we die hulp ook bieden.”

Claudia geeft aan dat het voor haar verder gaat dan alleen de zorg voor haar cliënten. “Het voelt hier voor mij als thuiskomen. Ik kom hier met veel plezier om te zorgen voor de cliënten zodat zij ook een fijn thuis hebben.”’

De doelgroep van cliënten die op deze locatie wonen zijn licht tot matig verstandelijk beperkt, vertelt Claudia. “Beide kanten zijn natuurlijk zorg gebonden, op 44 zijn er 3 bewoners die wat zelfstandiger zijn, de andere 5 hebben wel met (bijna) alles hulp nodig. In totaal zijn er 7 mensen in een rolstoel en gebruiken 7 mensen een rollator. Wel zijn de cliënten op 48 iets meer gebonden aan de zorg dan 44.”

Omdat de cliënten redelijk zelfstandig zijn, zijn er ook cliënten die kleine taakjes ‘thuis’ uitvoeren. Zo wordt de vaatwasser in- en uitgeruimd door een cliënt en ditzelfde geldt voor het verwisselen van de vuilniszakken. “De cliënten die nog zelfstandig taakjes kunnen uitvoeren, doen dit met veel plezier.”

Een warm bad
Je kan beter vragen wat ik niet fijn vind aan dit terrein dan ben ik sneller uitgepraat, grapt Claudia. “Wat ik fijn vind aan het Hooge Veer is dat alles op 1 terrein is. De tandarts, de dagbesteding, de huisarts. Alles is op een locatie. Dat maakt Amarant groot, maar zorgt er ook voor dat de woning kleinschalig aanvoelt. Wanneer de cliënten naar de dagbesteding wandelen, hebben zij ook echt het idee dat ze naar het werk gaan.” Daarnaast vertelt Claudia dat haar collega’s ook gezorgd hebben voor een warm welkom. “Nog steeds kan ik met al mijn vragen bij hen terecht en zorgen we er samen voor dat onze cliënten het fijn hebben.”

Ben jij ook benieuwd hoe het is om een nieuwe stap te maken in je carrière? Misschien wel binnen je huidige werkplek of dezelfde functie op een andere locatie? Onze recruiter Najoua Nari, telefonisch bereikbaar via  0625778328 helpt je graag bij het maken van deze keuze!