“Ik werk hier nu zo’n vijf jaar. Ik ben begonnen als orderpicker, nu sta ik op verschillende afdelingen te helpen. Dat het nu zo goed gaat geeft me een trots gevoel, want dat is wel eens anders geweest. In het begin vond ik het best lastig om mijn grenzen aan te geven. Zei ik overal ja tegen, totdat ik overprikkeld werd en kortaf was tegen mijn collega’s. Gelukkig hebben Maddy en Adriaan mij daarbij goed begeleid. ‘Nee’ is ook een antwoord weet ik nu.”

Toppertje
Ray, zoals hij zichzelf noemt, is bescheiden. “Maar als ik het zo van iedereen hoor, dan zal het toch wel zijn dat ik wat goeds doe, haha. Ik zeg dat niet zo graag over mezelf maar ik heb inderdaad stappen gemaakt. Adriaan knikt bevestigend. “Ray is een toppertje. Hij weet soms meer dan ik. Het is een jongen waar je echt van op aan kunt!”

Collega’s zijn ontzettend belangrijk volgens Ray. “Zij helpen je immers de dag door. Ik vind Adriaan een ontzettend fijne collega die veel voor me betekent. We zijn gelijkwaardig.” Dat kan Adriaan beamen. “We proberen hier altijd iedereen te steunen. Door eerlijk  naar elkaar te zijn en open te staan voor anderen. Dat brengt een hele fijne werksfeer met zich mee.”

Ik heb geleerd om mijn grenzen aan te geven


Fijne werksfeer
Die fijne werksfeer is voelbaar op de werkvloer. Lekker muziekje, lachen met collega’s, een geintje tussendoor: het hoort er allemaal bij op een dag bij Bidfood. “Ik ben trots dat ik zo ver ben gekomen. Ik had gewoon een zetje nodig in de goede richting. En dat zetje kreeg ik van Maddy, mijn jobcoach van Opmaat. Maddy knikt: “We zijn altijd transparant geweest naar elkaar. We hebben altijd maandelijks contact gehouden en hielpen elkaar waar nodig. Ik was een luisterend oor voor Ray en gaf hem de juiste adviezen. Zo was Ray eerst op woensdag vrij. We merkten dat hij dan niet goed los kon komen van zijn werk en dus werkt hij nu vier dagen achter elkaar. Dan kan hij daarna echt even
ontspannen.”

Vast contract
Inmiddels heeft Ray afscheid genomen van zijn jobcoach Maddy. “Ik werk nu met een vast contract en heb het ontzettend naar mijn zin in Goirle. Mede door de kansen die ik heb gekregen vanuit het bedrijf én de jobcoach sta ik waar ik nu sta.” “En toch heb jij het helemaal zelf gedaan”, vult Maddy aan.