Meedenken en meedoen
Via via is Davey met het vrijwilligerswerk van Amarant in contact gekomen. “Eigenlijk heb ik die persoonlijk tijdens ander vrijwilligerswerk leren kennen. Zij werkte toen al bij Amarant en zei dat ik eens een keer moest komen kijken. Ook dat werk zou ik vast leuk vinden! Dus zo gezegd, zo gedaan. Nu ben ik inmiddels 2 jaar werkzaam als vrijwilliger binnen Amarant.”

Als vrijwilliger op het Hooge Veer is Davey voornamelijk aanwezig tijdens de Soos avonden. “De Soos avonden worden georganiseerd door Wendeline, maar wij mogen als vrijwilligers hier ook een bijdrage in leveren. Zo mogen we meedenken over verschillende thema’s of activiteiten die we uit kunnen voeren. Het is fijn dat er ook aan ons gedacht wordt!”

De Soosavonden
De Soosavonden op het Hooge Veer zijn avonden waar cliënten aan deel mogen nemen en worden georganiseerd in de Plaza. Tijdens deze avonden is er tijd voor een kopje koffie, en gezellig gesprek maar kan er ook gepuzzeld of geknutseld worden. “Ik merk dat de cliënten die naar de Soos komen, met heel weinig al tevreden kunnen zijn. Dat maakt voor mij ook dat ik dit zo mooi vind om te doen.”

“Er komen op deze avond ook cliënten die bijvoorbeeld niet kunnen lezen, maar die willen dan wel graag een boekje of een tijdschrift. Ik vind dat helemaal niet gek, waarom zou ik die mensen het ontnemen om een boekje te bladeren? Als zij daar blij van worden, word ik dat ook.”

Meerdere activiteiten
Davey probeert gedurende het jaar aan verschillende activiteiten deel te nemen als vrijwilliger. Dit komt niet altijd uit vanwege zijn ander vrijwilligersverplichtingen. Maar een bingo avond, de kermis of een andere activiteit op het terrein vindt hij altijd wel gezellig om mee te organiseren. “Aan het begin van het jaar krijgen we altijd een activiteitenagenda toegestuurd. Dan probeer ik altijd met mijn privéagenda er naast te kijken bij welke activiteiten ik aanwezig kan zijn en mijn bijdrage kan leveren.”

Vrijwilligersgroep
Tijdens het vrijwilligerswerk is het gemakkelijk om een band op te bouwen. Wanneer een avond voorbij is, de cliënten weg zijn en alles opgeruimd is blijven we vaak nog even napraten. We bespreken dan wat we een volgende keer beter zouden kunnen doen of drinken gewoon met zijn alle nog een drankje; aldus Davey. Hij geeft aan dit een fijne manier te vinden van het leveren van input voor de activiteiten.