Voordat Marlou bij Amarant kwam werken, heeft ze een tijdje in de ouderenzorg gewerkt. Maar ze merkte al vrij snel dat hierin veel dagen hetzelfde waren. Ze miste een stukje uitdaging voor zichzelf. “Bij Amarant is juist iedere dag verschillend. Dat is een van de belangrijkste redenen wat mijn baan zo ongelofelijk leuk maakt. Gedurende de dag kan ik lachen met cliënten en veel lol hebben. Maar de keerzijde is ook dat een cliënt kan escaleren. Dat zet jezelf weer op scherp en bedenk je ‘hoe ga ik dit tot een goed einde brengen’. Je moet het zo zien; je kan in de ochtend een dag van begin tot eind plannen. Aan het einde van de dag is die dag niet zo gelopen, maar deze is wel goed verlopen.”

Marlou vertelt over wat de combinatie tussen deze twee functies zo fijn maakt. “De combinatie tussen het dorpshuis en het werken op Hofke 2 zorgt ervoor dat ik veel afwisseling heb in het niveau van de cliënten. Dit is voor mij ook fijn. Zo kan ik tijdens het bedenken van activiteiten voor het dorpshuis ook het niveau van de cliënten hier steeds in meenemen. We hebben namelijk als doel dat de activiteiten die we aanbieden voor iedere cliënt realistisch is. Als ik dan zie dat cliënten hier allemaal van genieten, geniet ik ook.“

Wat Marlou voornamelijk voldoening geeft, is dat ze invulling kan geven in het dagelijks leven van de cliënt. “Dit kan ik doen met de activiteiten in het dorpshuis en als begeleiding op de groep.” Marlou vertelt verder over waar ze op die momenten haar voldoening uit haalt. “Wanneer ik na een hectische dag tijdens een activiteit thuiskom, vervolgens op mijn telefoon kijk en nog een berichtje ontvang van de groep. Dat de cliënten net op bed liggen omdat ze zo enthousiast waren over de activiteit, dat geeft mij zo’n voldaan gevoel. Het gevoel dat ik iets goed gedaan heb, daarom blijf ik voorlopig nog wel even bij Amarant!”

Om de uitdaging binnen het werk te behouden, gaat Marlou per 1 oktober Hofke 2 verlaten. Maar waar een deur sluit, opent gelijk voor haar een andere. “Per 1 oktober ga ik in de horecavoorziening werken in het dorpshuis. Dit is een dagbesteding die gedraaid wordt door cliënten onder begeleiding van een medewerker.”