Dreamteam op 'Loev 40' heeft hechte band met elkaar én bewoners

In 2017 startte Emma Prins als stagiaire bij Amarant. Ze voelde zich direct thuis. Zelfs tijdens haar hbo-studie Verpleegkunde bleef ze werken op Slot Loevesteinstraat 40. Ze maakte even een uitstap naar de GGZ, maar miste daar iets wat ze wél voelde bij haar andere werk. De gezelligheid, de band met de cliënten. “Ik besloot fulltime te gaan werken op ‘Loev 40’. Ik werk hier echt met plezier!”

Op deze voorziening wonen zeven cliënten met een lichtverstandelijke beperking (LVB). “De meeste bewoners zijn zo rond de 70 jaar. Naast de LVB hebben ze vaak bijkomende medische hulp nodig en/of gedragsproblemen.” Emma werkt persoonlijk begeleider wisselende diensten. Hele dag- of avonddiensten, maar soms ook alleen een vroege dienst voor het opstarten van de dag. “En ongeveer één keer per maand gaan we met cliënten mee naar hun dagbesteding. De zogenaamde dagbestedingsdienst.”

Voor ons is het niet gewoon maar werk, het is een soort tweede thuis. Dat voel je gewoon als er dan gezegd wordt ‘ik ben blij dat je er bent’.

Dreamteam

Emma is blij bij Slot Loevesteinstraat 40. “Het is denk ik ook wel de kracht van onze groep dat veel leerlingen en vakantiekrachten blijven hangen op onze voorziening. Ik vind ons echt een dreamteam. We hebben een hele goede band met elkaar. We zijn respectvol, zijn open en hebben veel lol, met elkaar en met de cliënten. Voor ons is het niet gewoon maar werk, het is een soort tweede thuis. Dat voel je gewoon als er dan gezegd wordt ‘ik ben blij dat je er bent’.” Bij het dreamteam horen ook alle vrijwilligers. “We hebben zo’n veertien vrijwilligers op onze voorziening, die helpen bij activiteiten of gaan wandelen met de bewoners.”

Buiten het werk en de dagbesteding trekt het team er veel op uit met de bewoners. Een middagje Efteling, even naar de Beekse Bergen of naar het centrum van Tilburg. Maar ook als ze ‘gewoon’ op Slot Loevesteinstraat 40 zijn, zorgen ze voor een prettig thuis. “Zo bouwen we echt een hechte band met ze op.”

Fijne gesprekjes

Die band is ook wel een kenmerk van deze voorziening op ’t Hooge Veer. De zeven cliënten zitten veel in de gezamenlijke ruimte. “Daar drinken we samen onze koffie, zitten we te knutselen, kijken we tv of puzzelen we. Omdat de cliënten een lichtverstandelijke beperking hebben, kun je er goed mee kletsen.”

Emma houdt van zorgen en merkt dat ze zelf écht geschikt is voor de LVB-doelgroep. “Door dat sociale aspect, de gesprekjes. Het zit ‘m vaak in kleine dingen. Het is dankbaar werk. Het zijn stuk voor stuk schatjes.”

Bruiloft Emma Prins bij Amarant

Trouwerij

Onlangs is Emma getrouwd. Maar dat wordt niet haar enige bruiloft, vertelt ze lachend. “We speelden de trouwerij in augustus na in de kapel op het terrein. Cliënten keken er al maanden naar uit en begonnen er steeds over als ik weer mijn dienst begon. Zij waren erbij, naast de collega’s en onze families. Eén van onze bewoners was de dj, er was een misdienaar en ook hielp één van de cliënten mij met mijn trouwjurk. Dat is toch een geweldig geluksmoment?”

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze recruiter Najoua Nari via 06 – 25778328 of najoua.nari@amarant.nl.