Martijn legt uit: “Wij geloven dat gelukkige medewerkers zorgen voor hogere kwaliteit van zorg. Medewerkers weten als geen ander waar zowel de cliënt als zijzelf gelukkig van worden.Daarom creëren we ruimte voor teams om met elkaar in gesprek te gaan over werkplezier. En om hier vervolgens ook concrete invulling aan te geven. De vragen: ‘Wat is werkplezier voor jou?’ en ‘Wat is werkplezier juist niet voor jou?’ staan centraal. Zo werken we in verbinding gezamenlijk  toe naar die 8+ medewerkersbeleving.”

Thema’s
De manier waarop je plezier in je werk beleeft, ziet er voor iedereen anders uit. Maar werkplezierthema’s die we vaak horen zijn: loopbaanmogelijkheden, waardering, leefstijl, aard van de werkzaamheden, veiligheid en collegialiteit. Amarant is hard op weg om medewerkers aan het roer van hun eigen werkplezier te zetten. We ondersteunen hen hierin door op de belangrijkste thema’s van alles te organiseren.

Inspiratie opdoen met bus en sport
Zo organiseerden we begin dit jaar de week van het werkplezier. Tijdens die week gingen we met de werkplezierbus langs verschillende locaties van Amarant om medewerkers te inspireren zelf met werkplezier aan de slag te gaan. Ook bezoeken studenten sportkunde regelmatig verschillende teams om de medewerkers te helpen met bewegings- en leefstijlvraagstukken. Zij nodigen de medewerkers uit om met hen, onder werktijd, zichzelf even sportief uit te dagen.

Initiatieven van medewerkers
Amarant biedt op het gebied van loopbaancoaching en gezondheid vele mogelijkheden om aan de slag te gaan. Medewerkers pakken zelf ook de ruimte om werkplezierinitiatieven op te zetten. Zo lopen zorgvoorzieningen mee met avondvierdaagses en hardloopwedstrijden, houden teams fruitkwartiertjes en beklimt een groep cliënten en collega’s ieder jaar op de fiets de Mont Ventoux!

Integrale aanpak van plezier
Martijn: “We breiden de komende jaren het aanbod aan werkpleziermogelijkheden verder uit . Maar of iemand tevreden is, hangt met veel meer dingen samen. Dus we blijven ons ook inzetten op de vlakken instroom en behoud, leren en ontwikkelen, leiderschap en de basis van hr. Samen met alle medewerkers een 8+ medewerkersbeleving voor iedereen realiseren. Dat willen we.”