Per bus en per supersnelle TGV vertrok een flinke delegatie van Amarant in oktober 2017 naar Lourdes. Voor Frans Koetje, bewoner van het complex aan de Poirtersstraat in Tilburg, was het de eerste keer dat hij Lourdes bezocht. “Als ware pelgrims hebben we diverse kapellen bezocht. En uiteraard zijn we ook bij de beroemde grot geweest waar in 1858 Maria zou zijn verschenen. Dat maakte veel indruk.” Ook de deelname aan de lichtprocessie zal Frans niet snel vergeten, zo vertelt hij enthousiast. “Met onze groep mochten we voorop in de stoet. Erg bijzonder!”

Frans: “Ik kijk met veel enthousiasme terug op onze week in Lourdes.”

Het was voor het eerst in jaren dat er vanuit Amarant een reis naar Lourdes werd georganiseerd; de laatste keer was in 2006. De meest recente editie werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Amarant. Deze stichting zoekt voortdurend naar financiering voor reizen als deze, schetst penningmeester Cees van Sprang (zelf vader van een dochter met Downsyndroom). “We beheren onder meer erfenissen van cliënten en werven ook zelf fondsen. Vanuit die financiële reserves maken we voor cliënten extraatjes mogelijk die niet onder de reguliere zorg vallen. Zoals dus een reis als deze naar Lourdes. Onder de cliënten, gelovig en niet-gelovig, bleek er grote interesse te zijn voor zo’n week.”

Cees: “We maken extraatjes mogelijk die niet onder de reguliere zorg vallen.”

Terug naar Frans, die met veel enthousiasme terugkijkt op de week in Lourdes. “Naast het officiële programma was er ook veel ruimte voor gezelligheid. Er was een feestelijke slotavond, en ook de onderlinge verbondenheid tijdens het samen eten was erg prettig. Al met al een prima georganiseerde reis. Als souvenir heb ik uiteraard een aantal flesjes Lourdeswater meegenomen.” Plannen voor een nieuwe reis naar Lourdes zijn inmiddels in de maak. Ook daar zal Frans zeker weer bij zijn, zo vertelt hij. “Wat het extra bijzonder maakt, is dat we dit keer gaan vliegen. Voor mij wordt het de eerste keer in zo’n groot vliegtuig, dus dat maakt het extra spannend.”

Cees hoort het verhaal van Frans tevreden aan. “Het doet mij als bestuurslid oprecht goed om te horen dat je zo enthousiast bent over deze reis. Dat sterkt ons als bestuur in het streven om nóg meer werk te maken van de fondsenwerving voor bijzondere reizen als deze.”

Cliënten naar Lourdes
Cliënten naar Lourdes
Cliënten naar Lourdes
Cliënten naar Lourdes
Cliënten naar Lourdes
Cliënten naar Lourdes

Ook leuk om te lezen

Andere ervaringsverhalen

  1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

    Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

    Lees het verhaal van Rebecca en Inez