Op jonge leeftijd ben ik uit huis gegaan. Door mijn lichte verstandelijke beperking in combinatie met ADHD ging thuis wonen niet langer. Vijftien jaar geleden ben ik bij Amarant komen wonen. Ik ben geboren als man. Na het doorlopen van een traject bij de genderkliniek in Amsterdam was mijn transitie in 2012 compleet. Sindsdien ga ik als vrouw door het leven. Het is soms een zoektocht geweest maar mijn leven is de laatste jaren alleen maar mooier geworden. Ik ben blij met de mensen in mijn leven. De band met mijn ouders en zus is heel goed. Ik heb een partner en fijne vrienden. Met de ondersteuning die ik ontvang van Amarant ben ik blij. Sinds vier jaar woon ik in een mooi appartement waarin ik veel zelfstandigheid ervaar. Nu ben ik zelfs bezig met het halen van mijn rijbewijs. En bovenal, ik kan overal gewoon Eva zijn.

Mijn toegevoegde waarde
Als ervaringsdeskundige maak ik mensen wat wijzer. Ik vertel dan over mijn lichte verstandelijke beperking, over op jonge leeftijd uit huis gaan en mijn transseksualiteit. Hier zijn veel vragen over omdat het nog niet zoveel voorkomt. Ik ben trots op mijn verhaal en deel het graag.

Amarant voor iedereen
Het leven wordt voor mij alleen maar mooier omdat ik mijn beperkingen niet in de weg laat staan van wat ik wel kan. Ik gun iedereen de kans om, net zoals ik, alles uit het leven te halen.