Marieke: “Het is fijn dat er binnen Amarant zoveel mogelijkheden zijn!”

Tijdens haar afstuderen wist Marieke al dat ze bij Amarant zou blijven. Waar ze ooit begonnen is met een stage, is dit nu haar werk geworden. Verschillende niveaus zijn er in haar stageperiode voorbij gekomen. Maar cliënten die niet konden praten en in een rolstoel zaten, waren nieuw voor haar. Ze deelt in dit verhaal haar ervaring met het werken op Slot Loevesteinstraat 60.

Marieke, momenteel 23 jaar, werkt nu 3 jaar bij Amarant en leerde de kneepjes van het vak tijdens een fijne stageperiode. “Wat ik echt geleerd heb tijdens mijn stage bij Amarant is het klein kijken. Waar ik eerst signalen kreeg van cliënten omdat ze het mij gewoon vertelde, moest ik deze signalen nu zelf opmerken. Zo kwam ik er achter of ik iets voor iemand kon betekenen. Daarvoor was het belangrijk dat ik de persoon eerst goed leerde kennen om te weten wat deze persoon nodig had van mij.”

Werksfeer maakt het werk
Op de voorziening waar Marieke werkzaam is heerst een gezellige sfeer. Marieke vertelt dat er zorgvuldig samengewerkt wordt met collega’s, een gedragsdeskundige en andere disciplines die nodig zijn om de zorg van een cliënt te verbeteren. Over haar collega’s praat ze vol lof; iedereen heeft hier iets voor elkaar over! Mocht er een keer iets zijn, komen mensen voor elkaar terug, valt er gemakkelijk een dienst te ruilen of zoeken we samen naar een passende oplossing.”

Binnen de voorziening wonen voornamelijk ouder wordende cliënten met hun eigen problematieken. “Je kijkt bij deze doelgroep niet meer naar wat er nodig is voor de ontwikkeling, maar je kijkt welke vaardigheden deze cliënten kunnen behouden en hoe je hen dat zo comfortabel mogelijk kan laten ervaren. Wat een cliënt dagelijks nodig heeft, wordt dan ook per individu afgestemd, niet in groepsverband.”, vertelt Marieke.

Switchen binnen dezelfde organisatie
Marieke geeft aan dat ze eigenlijk nog steeds niet heel goed weet wat ze écht leuk vindt. Om die reden is ze, binnen Amarant, op zoek gegaan naar een andere uitdaging. “Om ervaring op te doen en om met andere doelgroepen te leren werken, heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar de flexpool. Hier ga  ik op verschillende groepen ingezet  worden. Daar kom ik in contact met andere cliënten en kan ik mijn kennis steeds een beetje meer verbreden. Hierdoor hoop ik mijzelf ook steeds meer te kunnen ontwikkelen. Hopelijk kom ik er hier achter waar écht mijn passie ligt en met welke doelgroep ik goed kan werken.”

Samen kijken naar de mogelijkheden
“Het is fijn dat er binnen Amarant zoveel mogelijkheden zijn. Eigenlijk wist ik niet zo goed welke keuze ik moest maken. Er zijn namelijk overal tekorten en alles wat ik voorbij zie komen lijkt mij leuk. Maar door in gesprek te gaan met een loopbaanbegeleider en recruiter, zijn er verschillende opties naar voren gekomen. Op deze gesprekken heb ik ook de keuze gebaseerd om over te stappen naar een nieuwe functie.”

Ben jij ook benieuwd hoe het is om een nieuwe stap te maken in je carrière? Misschien wel binnen je huidige werkplek of dezelfde functie op een andere locatie? Onze recruiter Najoua Nari, telefonisch bereikbaar via  0625778328 helpt je graag bij het maken van deze keuze!