Ontdek de Leuvenaarstraat: Deze doelgroep is puur en direct

Levi van der Hum is 40 jaar en werkt als Senior begeleider aan de Leuvenaarstraat in Breda. Inmiddels is hij al ruim 13 jaar werkzaam bij Amarant en heeft hij geen plannen om te stoppen. Sterker nog: Levi heeft het ontzettend naar zijn zin en gaat nog steeds iedere dag met plezier naar zijn werk. Daarnaast is hij altijd op zoek naar enthousiaste (persoonlijk) begeleiders ter versterking van het team. Benieuwd naar het werken op deze locatie?

Deze jongeren hebben structuur nodig en hen is niet altijd de beste start gegeven. Daarom is het belangrijk dat ze op mensen kunnen vertrouwen en dat gebeurt als je langer met ze blijft werken.

Levi werkt met jongeren tussen de 8 en 21 jaar. Deze jongeren hebben LVB (Licht Verstandelijke Beperking) en probleemgedrag. “Ik werk al zo’n 6 jaar op deze locatie. Voorheen werkte ik ook al binnen de Divisie Jeugd, omdat juist deze doelgroep mij ontzettend aanspreekt. De jongeren die hier komen hebben vaak allerlei problematieken. Dan kunnen trauma’s uit het verleden zijn, ze kunnen kampen met beginnende psychiatrische problematiek,  hebben autisme of een verstoorde seksuele ontwikkeling bijvoorbeeld. Zelf ben ik inmiddels de gelukkige vader van twee kinderen en dat heeft me nog meer gemotiveerd om dit werk te blijven doen op deze locatie. Deze jongeren hebben structuur nodig en hen is niet altijd de beste start gegeven. Daarom is het belangrijk dat ze op mensen kunnen vertrouwen en dat gebeurt als je langer met ze blijft werken.”

Hoe Levi bij Amarant terecht is gekomen? “Ik ben ooit begonnen met een technische opleiding maar besefte al gauw dat ik liever met jeugd wilde werken. Op mijn 24e besloot ik daarom de SPH te gaan doen en dat heb ik gehaald. Tijdens mijn derdejaars stage ben ik bij OCB (Orthopedagogisch Centrum Brabant) terechtgekomen. Vervolgens ben ik bij de weekendopvang gaan werken en daarna kreeg ik een vast contract. Daarna ben ik doorgegroeid naar persoonlijk begeleider en daarna naar senior begeleider. Ik werk nog steeds twee diensten per week op de groep. Dat is een voordeel, omdat ik dan meteen kan signaleren waar knelpunten zitten en zie wat juist goed gaat. Die betrokkenheid met de werkvloer vind ik heel belangrijk.”

“Wat ik vooral zo mooi vind aan de doelgroep is dat ze puur en direct zijn. En ik vind het fantastisch dat je met hele kleine dingen al een verschil kan maken. Door een klein beetje persoonlijke aandacht bijvoorbeeld. Laatst was ik een potje aan het basketballen met een cliënt die erg onzeker is. Ik was haar op dat moment een klein beetje aan het uitdagen en stelde voor dat als ik raak zou gooien we een ijsje gingen eten. Ik gooide drie keer mis waarop zij de bal pakte en raak gooide. De glimlach die je vervolgens ziet, haar hele houding die veranderde, dat is fantastisch. Met een klein beetje prikkelen iemand uit zijn of haar schulp halen. Dat blijf ik mooi vinden.”

Een dag voor Levi is nooit hetzelfde. “van administratieve taken en afspraken tot een groepsdienst die ik meedraai en van praktische oplossingen bedenken tot een dilemma oplossen samen met een jongere. Dat is juist wat dit werk zo leuk maakt en waarom ik het nog steeds zo graag doe.”

Volgens Levi is Amarant een prettige werkgever. “Ik ben blij dat ik destijds de switch naar de zorg heb gemaakt en zit sindsdien met een heel prettig gevoel bij Amarant. Zij hebben me al heel veel mogelijkheden geboden om me te ontwikkelen. Daarnaast is er ook aandacht voor je als het niet gaat zoals je hoopt. Juist dat maakt Amarant sterk.”

Wil jij alles weten over de mogelijkheden op deze locatie? Neem contact op met onze recruiter Anja Hendriks via anja.hendriks@amarant.nl of telefonisch via 06 - 52884983.