Hij vindt het allemaal even leuk. Roy heeft dagbesteding bij het activiteitencentrum Europaplein in de voormalige Pauluskerk te Dongen. Amarant heeft er, naast het activiteitencentrum, ook een aantal woonstudio’s. Daar voelt Roy zich helemaal op zijn plek.

Sinds 2014 woont en werkt hij bij Amarant. Hij houdt ervan om samen te werken met de mensen om hem heen. Hij werkt graag nauwkeurig en precies. Geen brokje mag verkeerd in het zakje en stickers moeten er ook echt goed op. Maakt Roy onverhoopt een foutje, dan  corrigeert hij dat het liefst meteen. Roy kan het met iedereen goed vinden en heeft ook een aantal goede vrienden hier op de groep. Ze gaan er samen op uit om te sporten of bezoeken de soos.

Zijn dag en zijn week verlopen volgens een vast ritme. Dat is belangrijk voor hem. Naast vijf dagen werken in de productiegroep doet hij ook mee met de andere activiteiten. Maandag een themagesprek. Op dinsdagochtend tijd voor muziek, en spelletjes op woensdag. Donderdag sport hij samen met de andere groepen van het dagcentrum en vrijdag sluiten ze samen af door terug te kijken op de week. Een week vol activiteiten dus. Geen tijd om zich te vervelen!

Roy vindt toch, voornamelijk in het weekend, tijd voor zijn hobby’s. Darten, creatief bezig zijn en verzamelen van miniatuurvrachtwagens en snelle auto’s. Hij vertelt enthousiast over de keer dat hij werd opgehaald in een wel heel sportieve BMW en mee mocht rijden. Een geweldige ervaring. “Het was een echte rallyauto en we gingen heel hard”

Het was een echte rallyauto en we gingen heel hard

Over het Europaplein

Als je het Europaplein binnenloopt, kom je uit op een mooie binnenplaats. Je voelt de historie op het binnenplein. Aan de linkerkant zitten de studio’s en rechts de ruimte voor de dagbesteding. Naast productiewerkzaamheden kun je er ook terecht voor belevingsgerichte activiteiten zoals snoezelen. Er is een serviceteam dat helpt bij koffie en thee en er is ruimte voor creativiteit. Voor iedereen wat te doen dus!

De locatie is open en vriendelijk. Wil je een leuk cadeau kopen, dan kun je gewoon binnenlopen. Want de groep creatief heeft een eigen winkeltje met zelfgemaakte spulletjes.