Kleding: je kunt wel zeggen dat dat helemaal Simones ding is. Niet verwonderlijk dus, dat ze als klant-assistent vooral op de kledingafdeling van de Bredase Makro-vestiging te vinden is. “Ik hang de nieuwe collectie in de rekken en zorgt ervoor dat alles recht ligt of hangt. Ook kleed ik de paspoppen aan en zorg ik ervoor dat alle folderaanbiedingen goed te vinden zijn. En dan beantwoord ik tussendoor óók nog eens vragen van klanten die op zoek zijn naar een bepaald kledingstuk of een bepaalde maat. Hier kan ik mijn ei helemaal kwijt.”

Simone Hirdes: Hier werken doet veel voor de eigenwaarde van cliënten.

Simone Meerman
Simone Meerman
Simone Meerman en Simone Hirdes

Simones begeleider, Simone Hirdes, knikt instemmend. “Simone voelt feilloos aan wat goede combinaties zijn. Als ze een broek in de rekken legt, zorgt ze ervoor dat vlakbij óók een bijpassend shirt te vinden is. En als ze een paspop moet aankleden, ziet die er ook echt supergoed uit. Verder heeft ze een uitstekend gevoel voor sfeer. De winkel mooi aankleden en gezellige plekjes en hoekjes creëren, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen? Laat dat maar aan Simone over.”

Simone is een van de ongeveer vijftien mensen die namens Amarant bij Makro in Breda werken. Voor een deel van de cliënten gaat het om dagbesteding; voor anderen, zoals Simone, is het werken bij Makro een perfecte opstap naar betaald werk. Simone Hirdes: “Wat het niveau ook is: we proberen hier voor iedereen passend werk te vinden. Je merkt dat het veel doet voor de eigenwaarde van cliënten dat ze hier werken.”

Na 4,5 jaar werken op basis van een dagbestedingsindicatie kreeg Simone Meerman onlangs een ‘echt’ jaarcontract, voor 28 uur per week. “Daar ben ik natuurlijk erg blij mee! Door het vele contact met steeds weer wisselende klanten is geen enkele dag hetzelfde. En wat ook fijn is: als medewerker van Amarant voel je je echt een volwaardig teamlid van Makro. Ik zit hier goed op mijn plek!”