Verzorgen en begeleiden op Daniël de Brouwerstraat 3

Bij Amarant kun je werken met veel verschillende doelgroepen. Op Daniël de Brouwerstraat 3 wonen vooral ouder wordende cliënten met complexe zorg. De cliënten zijn ernstig of zeer ernstig beperkt, maar met het team kunnen ze voor hen een zo fijn mogelijk leven creëren. Twee van de collega’s die daarvoor zorgen zijn persoonlijk begeleiders Wendy van der Borg en Sylvana Arens-Spijkers.

Bij Daniël de Brouwerstraat 3 blijven cliënten tot het laatst wonen. “Dat is mooi voor ze. Wij kunnen ze begeleiden tot aan de dood”, zegt Sylvana. Op deze voorziening staat verzorging centraal. Maar ook begeleiding is een belangrijk aspect. “We hebben twaalf cliënten met problematiek zoals epilepsie, autisme, slikproblemen en ouderdomsgebreken. Maar ook heb je dagelijks te maken met medische handelingen”, aldus Wendy. Op de voorziening op het Daniël de Brouwerpark in Tilburg zijn twee subgroepen met elk een open ruimte.

Wij helpen ze met een zo prettig mogelijke invulling van de dag.

Klein kijken

Zowel Wendy als Sylvana vindt de combinatie van verzorging en begeleiding fijn. Sylvana: “Het gedrag van de cliënt is uitdagend, maar dat maakt het ook zo leuk. Als iemand bijvoorbeeld weinig drinkt of eet: wat is er dan aan de hand? Met zijn allen kunnen we klein kijken en pikken we hun signalen op.” Dat het duo de cliënt goed kent is wel logisch. Wendy werkt hier al 21 jaar, terwijl Sylvana ongeveer 8 jaar bij Amarant werkt. “Je bouwt echt een band met ze op.”

Dagelijks gaan onze cliënten naar dagbesteding. “Tijdens een ochtenddienst start je met vier collega’s op en vervolgens gaan twee personen mee naar de dagbesteding bij De Cirkel. Daar ga je met ze wandelen, knutselen, koken, sporten of muziek luisteren. Dat hangt helemaal van hun interesses af. Het is in elk geval belevingsgericht”, zegt Wendy. “Cliënten kunnen daar echt van genieten. En daar krijgen wij dan ook weer voldoening van. Wij helpen ze met een zo prettig mogelijke invulling van de dag.”

Wendy van der Borg en Sylvana Arends-Spijkers

Het team

Werken bij Daniël de Brouwerstraat 3 betekent werken in een relatief jong team. Het team kent diverse achtergronden, zoals maatschappelijke zorg en SPH, maar ook verpleegkunde. “Kortom: we hebben veel kennis in huis.” Maar, het team staat ook te trappelen om nieuwe collega’s te verwelkomen. “Het ideaalbeeld? Je hebt een rustige houding, kunt klein kijken en bent sociaal en behulpzaam. En zowel een teamplayer als zelfstandig.” En volgens Wendy is humor ook belangrijk. “Het is gezellig en je kunt bij ons zijn wie je bent. En je wordt gewaardeerd om wie je bent. Er heerst een open sfeer en we leren continu van elkaar.”

Als afsluiting zeggen Wendy en Sylvana in koor: “Kom gezellig werken bij Daniël de Brouwerstraat 3!” Je bent altijd welkom om een dagje mee te lopen of in gesprek te gaan met de recruiter.

Spreekt werken op deze locatie jou aan? Neem contact op met onze recruiter Najoua Nari via najoua.nari@amarant.nl of 06-25778328.