In 1976 in Paul begonnen binnen Amarant. Daar waar hij startte als aspirant leerling, leerling werd, vervolgens subhoofd, groepshoofd, Clustermanager en uiteindelijk als laatste werkzaam geweest is als manager krachtige teams. Dit alles heeft hij 22 jaar gedaan op locatie Rijsbergen, 18 jaar op Piusoord (het oude Daniël de Brouwerpark) en de laatste 4 jaar op het terrein van het Hooge veer.

Ziekte
in 2011 is Paul erg ziek geweest, hier heeft hij nooit aan toe willen geven en bleef stug volhouden dat er niets aan de hand was. Uiteindelijk bleek hij de dagdagelijkse taken toch minder goed meer uit te kunnen voeren dan dat hij zelf voor ogen had. Vooral de taken die niet standaard in zijn systeem zaten en nieuw waren, die bleken lastiger dan verwacht. Hierdoor heeft hij uiteindelijk zijn functie af moeten staan en is hij met goed overleg uit elkaar gegaan met zijn huidig leidinggevende.

Vrijwilliger van het eerste uur
Voornamelijk in Rijsbergen heeft Paul veel vrijwilligerswerk gedaan in relatie tot het Dorpshuis. Hier was Olette ook werkzaam en samen zorgden ze voor de gehele organisatie rondom de kerstperiode. Dit hebben ze uiteindelijk door weten te trekken naar het Daniël de Brouwerpark en het Hooge veer. Inmiddels voert Paul zijn vrijwilligerstaken alleen nog maar uit op het Hooge Veer, bij Olette. “Olette is iemand daar kan je samen mee werken, is duidelijk, kan een kritische opmerking hebben, maar aan de andere kant je ook een verdient compliment kan geven.”

Recreatie en ontspanning
Omdat Paul de nodige kennis heeft van de organisatie, heeft hij er tijdens zijn vrijwilligerswerk bewust voor gekozen om te doen alsof hij niets weet. “Ik ben hier aan het werk als vrijwilliger, niet als manager. Als ze willen dat ik iets doe , dan mogen ze alles aan mij vragen en dan doe ik het.”

De donderdagen zien er voor Paul erg afwisselend uit, van een zolder opruimen tot aan het maken van benodigdheden. “Voor mij is het belangrijk dat ik af en toe wat rust neem, te veel prikkels kan ik sinds mijn ziek zijn niet goed meer verwerken. Daarom zonder ik mijzelf wel eens af en ga ik bijvoorbeeld de zolder opruimen. Ook dat moet namelijk gebeuren.”

Iets bieden aan een ander
Het doen van vrijwilligerswerk bij recreatie en ontspanning is voor Paul zo betekenisvol omdat hij iets kan betekenen voor een ander. Toen hij afstand deed van zijn toenmalige functie, was Slot Loevesteinstraat 50 een van zijn voorzieningen. “Hier woonde een hele lieve oude wordende dame, uiteindelijk ben ik vrijwilliger geworden van deze dame. We gingen samen wandelen of ergens lekker lunchen. Het gaf mij voldoening dat ik haar met iets kleins een fijne dag kon bezorgen.”

Dicht bij jezelf blijven
Paul vindt het belangrijk dat je als vrijwilliger dicht bij jezelf blijft. Je moet jezelf niet gek laten maken door alles wat er binnen een organisatie speelt. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om vrijwilligerswerk te doen, is er altijd een passende optie voor jou. Doe wat voor jou goed voelt!