Wij zorgen ervoor dat het weer beter gaat. Of er nou sprake is van opvoedingsproblemen, moeilijkheden op school, werkloosheid of verslaving. Wij zoeken altijd naar een oplossing. FACT kan ook een ingrijpende uithuisplaatsing voorkomen of verkorten. Het FACT-team van Amarant is gespecialiseerd in het behandelen van jeugdigen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met complexe gedrags- en gezinsproblematiek. 

Hoe kan FACT jou helpen? 

FACT is een intensieve behandelvorm die je vanuit huis kunt doen. Het FACT-team bestaat uit specialisten. Er zitten meerdere verschillende deskundigen in een team die nauw samenwerken. Dit kunnen psychiaters, verslavingsartsen en opvoedingsdeskundigen zijn. Zij weten precies wat er op hun gebied gedaan moet worden om vooruitgang te boeken. Samen overleggen ze wat er speelt en geven ze de behandeling die nodig is, voor jou of voor het hele gezin. We geven jou weer grip op je leven.

Met een vast aanspreekpunt en andere belangrijke mensen om jou/jullie heen, houden we in de gaten hoe het gaat. Als er opnieuw hulp nodig is dan leveren wij die en als het beter gaat bouwen we deze hulp weer af. Dat is hoe FACT problemen aanpakt. Met de hulp van een FACT-team, kan jullie gezin weer normaal met elkaar omgaan. Zo wordt thuis een fijne plek zonder problemen.

Meer over FACT

Heb je nog vragen over FACT? Stel deze gerust aan ons! Neem contact met ons op, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Folder voor verwijzers 

Bekijk hier de folder voor cliënten. 

FACT

Stel je vraag

FACT informatie voor verwijzers

Download de folder

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Joep (22) durft weer te dromen

  Joep heeft veel instellingen van binnen gezien, maar nergens hield hij het lang vol. “Ik voelde me niet op mijn gemak, er was geen goede plek voor mij. Het FACT team heeft mij thuis geholpen. Het gaat nu steeds beter met me.”

  Lees het verhaal van Joep
 2. Mike van der pennen werkt als ervaringsdeskundige bij FACT

  Ooit was hij zelf verslaafd aan heroïne. Tegenwoordig helpt ervaringsdeskundige Mike van der Pennen (45) cliënten met verslavingsproblematiek. Hij vertelt zijn verhaal.

  Lees het verhaal van Mike
 3. Jolanda: "Mijn beperking is eindelijk zichtbaar gemaakt."

  Jarenlang vocht Jolanda tegen de demonen uit een traumatische jeugd. Mede dankzij een behandeling bij FACT heeft ze haar leven nu steeds beter op orde.

  Lees het verhaal van Jolanda