Als je geluk hebt zijn er mensen in de buurt die jou begrijpen. Zoals familie, vrienden of vriendinnen of de begeleiders. Soms is dat niet genoeg of wil je juist praten met iemand buiten je eigen kring. Dan komen de geestelijk verzorgers van Amarant in beeld.

Wat is geestelijke verzorging?

Geestelijke verzorging helpt je met het begrijpen en het ervaren van de wereld om je heen.

Je hebt vast weleens vragen die niet onmiddellijk te beantwoorden zijn. Dan kun je een persoonlijk gesprek aangaan met een geestelijk verzorger. Levensvragen als: Wat heeft mijn leven voor zin? Waarom overkomt mij dit? Waar put ik kracht uit? Waarom ben ik zo verdrietig? bespreek je samen. Vaak stel je deze vragen als er iets gebeurt dat je diep raakt. In situaties van leven en dood, bij afscheid en verlies, of op die momenten waarop je het allemaal even niet meer weet.

De geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Ze sluiten aan bij de manier waarop jij in het leven staat en zijn deskundig in het omgaan met levensvragen, zingeving, geloof, spiritualiteit en ethische afwegingen.  

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De gesprekken met een geestelijk verzorger zijn vertrouwelijk. Hierin maken zij ruimte voor wat voor jou op dat moment van belang is. De geestelijke verzorgers van Amarant werken voor cliënten, medewerkers en verwanten.

De Dienst Geestelijke Verzorging (DGV) van Amarant houdt zich naast gesprekken ook bezig met vieringen, uitvaarten, herdenkingsbijeenkomsten, (afscheids)rituelen, bedevaarten, meditatietrainingen en cursussen.

Stel je vraag

Praatplaat Geestelijke verzoring

Download de praatplaat