Het is een ander kind geworden

Naarmate een kind ouder wordt, vraag en verwacht je steeds meer van je kind. Omdat de ontwikkeling van je kind door het hersenletsel anders of langzamer gaat, lijken de verschillen met kinderen zonder hersenletsel steeds groter te worden. Als daar onvoldoende aandacht voor is, zullen de problemen toenemen. Omdat vaak ook de toekomst van je kind verandert, hebben jij, je kind en de andere gezinsleden behoefte aan informatie en ondersteuning.

Amarant is er voor het hele gezin

De gezinsbehandelaar van Amarant is er voor het hele gezin: het kind met hersenletsel, de ouders en de broertjes en zusjes. Behandeling is altijd maatwerk, waarbij we kijken naar wat het kind en het gezin aankan. We hebben bijzondere aandacht voor verlies en verwerking.

Heb je nog vragen over onze intensieve gezinsbehandeling? Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. “Met de hulp van Amarant heb ik er weer vertrouwen in”

  "In de eerste jaren nadat onze zoon Tim was geboren, ging zijn groei en ontwikkeling ‘perfect’. Hij was twee jaar en tien maanden oud toen we bij hem iets bijzonders zagen. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een traag werkend hart heeft.

  Lees het verhaal van de moeder van Tim
 2. Miranka liep hersenletsel op na een ongeluk

  Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft vaak een enorme impact op iemands leven. Miranka Bogers overleefde een frontaal ongeluk en kampt nog dagelijks met de gevolgen daarvan.

  Lees het verhaal van Miranka
 3. “Wij helpen het gezin bij het vinden van een nieuwe balans”

  Stel je voor, door een plotselinge gebeurtenis verandert het functioneren van je hersenen. Door bijvoorbeeld een val, een ongeluk, een beroerte, hersenbloeding of hersentumor. Van die ene op andere dag verandert alles, het leven wordt niet meer zoals het was. We spreken ook wel van een breuk in de levenslijn. Team Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) hersenletsel helpt het gezin bij het vinden van een nieuwe balans.

  Lees het verhaal van Team Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Hersenletsel