Daarom ondersteunen wij het gezin het liefst gewoon thuis. Dit doen wij met praktische gezinsondersteuning en praktische pedagogische gezinsbegeleiding. En soms is het juist fijn voor kinderen om even ergens anders te logeren, een prettige tijd beleven met andere kinderen. Dit kan bij onze logeerhuizen.

Het opvoeden van kinderen met een beperking of gedragsproblemen vraagt extra energie. Het gaat niet altijd helemaal zoals je zou willen en dat is ook normaal. Niet alles kan constant vlekkeloos verlopen. Je kind is je dierbaar en daarom zie je dit niet als een last. Toch kan het wel eens een zware opgave zijn en lijkt het alsof je niet genoeg hebt aan twee handen. Ondersteuning of begeleiding biedt de extra hulp die je nodig hebt. Zo geven we je meer rust en voorkomen we zwaardere zorg of stellen we dit uit.

Verschillende vormen van gezinshulp

Met praktische gezinsondersteuning versterken we de zelfstandigheid van ouders. We ondersteunen bij het eten, het verdelen van aandacht over meerdere kinderen en leggen contacten in de buurt. Ook helpen we met de persoonlijke verzorging van kinderen met een ernstige, meervoudige beperking.

Naast begeleiding en ondersteuning ontzorgen we het gezin ook met onze logeerlocaties. Kinderen zijn in het weekend of in de vakantie welkom in onze mooie logeerhuizen. Daar kunnen zij even ergens anders zijn, met leeftijdsgenoten om hen heen. De rest van het gezin kan dan even tot rust komen en zo blijft de sfeer onderling aangenaam.

Meer over onze gezinshulp

Benieuwd hoe onze gezinshulp jullie kan helpen? Wij nemen graag de mogelijkheden met jullie door. Een prettige gezinssituatie voor iedereen: dat is waar we voor gaan!

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team