Als je (voor het eerst) een kindje krijgt, komt er heel wat op je af. Je buik groeit, je verdiept je in babyspulletjes en maakt een plekje vrij in huis. Langzaam ontstaat er een band tussen jou en je kindje. Maar een gezonde hechting gaat niet vanzelf. Zeker niet wanneer je zelf problemen of nare jeugdervaringen hebt, of een (lichte) verstandelijke beperking. Dan kun je daar soms wel wat ondersteuning bij gebruiken.

Ouder-Kind van Amarant helpt bij het opbouwen van een veilige band. Want een goede hechting tussen ouder en kind zorgt ervoor dat jouw kindje vrij en blij in het leven kan staan.

Wat houdt de behandeling in?

Een goede hechting begint al in je buik. Daarom start de behandeling al tijdens de zwangerschap. We geven je uitleg over gezonde hechting en wat daarvoor nodig is. Ook leggen we uit hoe jouw eigen problemen (zoals trauma) invloed kunnen hebben op de hechting. We helpen jou om zekerder te worden als ouder en rust te vinden in je hoofd. Zo zorgen we samen voor een goede start voor jou en je kindje. Ook als het kindje er is, blijven we betrokken zolang jij dat wilt, op een manier die voor jou prettig is.

Wil je weten wat we kunnen betekenen voor jou en je kind? Neem dan contact met ons op.

 

Stel je vraag

Meer informatie over gezonde hechting

Download de folder