Van de een op andere dag is er sprake van een hersenletsel. In de beginfase krijg je veel zorg, Maar waar kun je daarna terecht, wanneer je je dagelijks leven weer wilt oppakken? Bij Amarant sta je er niet alleen voor. Wij bieden jou de ondersteuning die je nodig hebt. 

Kenmerken van hersenletsel

Bij hersenletsel, is het hersenweefsel beschadigd. Hierdoor functioneert het lichaam minder goed. Bewegen en denken gaat vaak anders dan voorheen. Daarnaast heeft het ook effect op de emoties en het gedrag. Deze minder zichtbare gevolgen maken het lastiger om te functioneren.

Je wilt je leven weer op orde krijgen. Dit lukt alleen niet helemaal zelfstandig. Wij kijken met je mee en betrekken jouw naasten er ook bij. Zelf geef je aan waar je hulp bij nodig hebt. Samen stellen we een persoonlijk plan op. Hier staat in wat je wilt bereiken en hoe je dit aan gaat pakken. Zo kom jij écht vooruit. Stap voor stap ondersteunen we jou om weer zoveel mogelijk zelf te gaan doen.

Wonen

Wanneer helemaal zelfstandig wonen niet meer gaat, bieden wij de oplossing. Heb je veel begeleiding, zorg en/of verpleging nodig? Dan helpen wij jou met onze 24-uurs zorg. Lukt het nog wel om thuis te wonen maar kun je wat ondersteuning gebruiken bij sommige alledaagse taken? Dan bieden wij begeleiding bij jou thuis. Amarant heeft woonvoorzieningen in Breda, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

Werken

Het kan voorkomen dat je niet meer hetzelfde werk kunt beoefenen waar je voorheen mee bezig was. Je wilt nog wel graag een bijdrage leveren en actief meedoen in de samenleving. Dit begrijpen wij. Samen (her)ontdekken en ontwikkelen we jouw (arbeids)vaardigheden. Wij kijken wat voor werk jij aankunt en hoe we jouw grenzen verleggen.

Dagbesteding

Wanneer een baan nog te veel gevraagd is, helpen we je met het vinden van een passende dagbesteding. Aan de hand van een begeleidingstraject bereik jij jouw doelen. Een vervolgstap kan zijn om door te stromen naar een leer- of werkplek. Samen kijken we naar wat er bij jou past. Je kunt bij ons terecht in Breda of in Bergen op Zoom.

Behandeling

Amarant biedt in West-Brabant het nationaal erkende behandelprogramma Hersenz aan. Deze behandeling is speciaal voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel ontwikkeld. Hiermee leren wij je om te gaan met de veranderingen in je leven. Denk aan het opbouwen van conditie en mobiliteit. Ook het verdelen van energie en omgaan met vermoeidheid komen aan bod.

Begeleiding

Met niet-aangeboren hersenletsel is goede begeleiding van belang om te kunnen ontwikkelen. Wanneer je hersenletsel oploopt verandert er niet alleen veel in jouw leven. Ook het leven van de mensen om je heen verandert plots. Het gezin kan hierdoor onder meer druk komen te staan. Met gezinsondersteuning bieden wij begeleiding en ook een luisterend oor voor het hele gezin. Zo leert iedereen met de veranderingen om te gaan. We bieden begeleiding aan huis in heel West-Brabant.

Samen vooruit

Een niet-aangeboren hersenletsel brengt veel nare gevolgen met zich mee. Met Amarant krijg je de optimale regie van je leven weer terug. Wij willen dat je zo min mogelijk last ervaart van de gevolgen van het letsel. Een passende woonvorm, begeleiding en behandeling voor een niet-aangeboren hersenletsel, daar zorgen wij samen voor. Wij helpen jou verder zodat jij vooruitgang kunt maken. Heb je nog vragen of wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. "Hier ben ik onder lotgenoten"

  Roos Soeleiman kreeg op 61-jarige leeftijd een zwaar herseninfarct. Na drie dagen kwam ze bij bewustzijn. Ze zag het verdriet in de ogen van haar dochter en nam zich voor: “Wat er ook gebeurt, ik kom er bovenop.” In het activiteitencentrum van Amarant werkt ze aan een nieuwe toekomst.

  Lees het verhaal van Roos
 2. "Ik heb weer meer grip op mijn dagelijks leven"

  In 2016 raakt Rianne Uijtdewillegen (63) uit Roosendaal zwaargewond bij een ongeval. Inmiddels gaat het weer stukken beter met haar, mede dankzij de behandeling bij Hersenz.

  Lees het verhaal van Rianne
 3. "De oude Ruud zit daarbinnen nog"

  In 1994 krijgt Ruud Rampen (dan 49) een hersenbloeding. Een fraaie journalistieke carrière wordt daarmee in de knop gebroken. Met hulp van zijn vrouw Marie-Louise komt hij er gelukkig langzaam weer bovenop.

  Lees het verhaal van Ruud en Marie-Louise