Hersenz behandeling

Amarant werkt nauw samen met allerlei zorgaanbieders in West-Brabant. Denk daarbij aan ziekenhuizen, revalidatiecentra, thuiszorgorganisaties en cliëntondersteuners. We hebben ook goede contacten met bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties, patiëntenverenigingen, specialistische bureaus voor arbeidsbemiddeling en zorginnovatiecentra. En daarnaast met overheden, jeugdzorgorganisaties en onderwijs.

Samen vormen we het Netwerk Hersenletsel West-Brabant. We weten goed van elkaar wat we doen. Daardoor kunnen we jou informeren over wat samenwerkingspartners voor je kunnen beteken. En we kunnen je ondersteunen in het contact met hen. Amarant was ook betrokken bij het opzetten van de Breinlijn. Dit is een meldpunt voor mensen met hersenletsel die op zoek zijn naar de juiste ondersteuning.

Of het nu gaat om lotgenotencontact of vrijwilligerswerk, om de nieuwste medische hulpmiddelen of aangepast sporten: we vinden altijd de zorg en ondersteuning die bij jou past!

Kijk voor meer informatie op Hersenz

Stel je vraag

Locatie en contact

Brigidastraat 15*
Brigidastraat 15
4834WG, Breda
Bekijk op google maps

Burgemeester Stulemeijerlaan 51
Burgemeester Stulemeijerlaan 51
4611EH, Bergen op Zoom
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Sanne Vos: "Hier wonen mensen net als ik!"

  De 22-jarige Sanne Vos heeft haar plek gevonden bij Amarant. Ze woont op woonvoorziening De Enclaveberg in Roosendaal. Ze vindt het fijn om samen te leven met andere mensen met NAH. "Daar zocht ik altijd naar. Niemand wist hoe het was om hetzelfde te hebben als ik."

  Lees het verhaal van Sanne
 3. Helma de Hoon: "In de supermarkt krijg ik spontaan hulp aangeboden"

  Helma de Hoon is 34 jaar en heeft nooit kunnen lopen. Sinds 2012 woont ze met veel plezier bij Amarant. In woonvoorziening De Enclaveberg leeft ze samen met vijftien anderen zo zelfstandig mogelijk. “De was wordt voor me opgehangen, maar ik moet zelf zorgen dat alles weer in de kast komt.”

  Lees het verhaal van Helma