Hij deelt zijn verhaal graag. “Zodat de drempel voor mensen die hulp nodig hebben, wat lager wordt."
“Vroeger had ik veel last van woede-uitbarstingen”, vertelt Martijn. “Daar kon ik me vaak achteraf niets meer van herinneren. Alle spanning stapelde ik op,  en dat kwam er dan in één keer uit. Net als bij een vulkaanuitbarsting.”

Omgaan met emoties
Tijdens de emotie regulatietherapie van Amarant leerde Martijn anders omgaan met zijn spanningen. “De therapie bestond uit gesprekken met begeleiders en mede-cliënten. We hebben geleerd om over onszelf te praten en dat er geen schaamte hoeft te zijn. Iedereen is gelijk ook de begeleiders stelden zich open en eerlijk  op.  Ik voelde me serieus genomen, en dat was fijn.”

Bespreekbaar
Wat heeft de therapie Martijn opgeleverd? “Ik  heb geleerd om eerder te voelen wanneer ik boos word. En om de dingen die me dwars zitten, op tijd bespreekbaar te maken. Ik kan mezelf beter uiten en ben rustiger geworden. Ik wil dat positieve gevoel graag met anderen delen en anderen laten weten dat ze hier ook baat bij kunnen hebben. Mijn vader zegt: “ik heb de echte Martijn teruggekregen.”

Zorgboerderij
Het gaat nu goed met Martijn, en woede-uitbarstingen heeft hij nauwelijks meer. Hij sport twee keer in de week, kijkt graag naar films en werkt met plezier op zorgboerderij de Rugdijk, waar hij voor de schapen zorgt. Binnenkort komt zijn grootste wens uit: een reis naar Florida. “Daar kijk ik enorm naar uit, ik streep de dagen af. Dat had ik twee jaar geleden niet durven dromen.”