Technische ontwikkelingen

Amarant vindt het belangrijk om vernieuwend te blijven. Nieuwe technische ontwikkelingen zijn niet alleen erg interessant, maar zorgen ook echt voor een positieve verandering in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan een intranet waar je andere cliënten van Amarant kunt spreken via de chat. Of domotica, het automatisch maken van bepaalde dingen in huis. Zo kunnen we gordijnen op afstand bedienen, gaan lichten automatisch aan door beweging en kun je via een alarmknop om hulp vragen.

Bij Imagine kun je onder andere ook virtual reality ervaren. Leuk voor ontspanning én handig inzetbaar bij behandeling en training. We houden ons bezig om steeds weer vernieuwende ideeën te bedenken die veel plezier geven en waarmee we de zorg kunnen verbeteren. Met handige apps bijvoorbeeld of het openen van je deur met een smartphone. Er is veel mogelijk en wij maken graag gebruik van die mogelijkheden.

Meer informatie

Wil je meer weten over Innovatiecentrum Imagine? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

    Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

    Lees het verhaal van Rebecca en Inez
  2. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

    Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

    Lees het verhaal van Frans en Cees