Over de Amarant Groep

Raad_van_bestuur
Raad van Bestuur

Ronald en Marc maken werk van verbinding

2017 was een geslaagd jaar; in financieel opzicht ligt er een stevig fundament. Maar de ingezette transformatie naar een organisatie van professionals die zowel in- als extern optimaal in verbinding staat, gaat onverminderd door, vertellen Ronald Helder en Marc Bindels van de Raad van Bestuur.

Intensieve Behandeling

Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT. Met succes: na een periode van gewenning hebben de programma’s een vaste plek gekregen binnen de dagelijkse routine van de SG-EVB-cliënten.

Innovaties van alledag

Björn: van fietsenmaker tot barista

Hij begon ooit als fietsenmaker, maar toen Björn van Cuijk de glimmende koffiemachine zag bij de NWE Werkplaats in de Spoorzone was hij meteen verkocht: hij wilde barista worden! Onder begeleiding van Bas van Hamont leerde hij het vak en krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheden.

Hersenletsel

Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Pauwer herontdekt ze, samen met begeleider Anita Kooter, haar interesses en vaardigheden. Het doel: een vrijwilligersfunctie vinden die helemaal bij haar past.

Services

Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen. Smaak en voedingswaarde worden zo verbonden met aandacht voor de cliënten, vertellen Kees Klein Velderman, Marieke Lemmens en Paul van Loon.

Specialistische zorg

Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt vertellen hoe het vorig jaar opgerichte team hun expertise verbindt met een grote mate van flexibiliteit.

Ouder-Kind

Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera. En dat bevalt goed, van beide kanten.

Vrijwilliger

Janny verbindt kunst met liefhebbers

Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt. Cliënt Jan van Gils is een van de Artenzo-kunstenaars waarvan het werk regelmatig ‘naar buiten’ gaat.

Cliëntmedezeggenschap

Alette en Diana: de verbinding met andere ouders is erg fijn

Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo. Deze avonden worden georganiseerd door ouders en medewerkers van de Amarant Groep, onder coördinatie van Diana Creemers. Vooral het lotgenotencontact helpt enorm.

Vrienden van Amarant

Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

Mede dankzij de Stichting Vrienden van Amarant togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes. Frans Koetje was een van de deelnemers aan deze bijzondere reis, die zorgde voor grote verbondenheid onder cliënten en vrijwilligers.

Services

Jo en Angela verbinden schulden aan een oplossing

Cliënt Jo van der Pas uit Breda kampte jarenlang met flinke schulden, maar door de samenwerking met SBCA (Stichting Beheer Cliëntengelden Amarant) ziet hij nu weer licht aan het einde van de tunnel.

Publish more posts more often to finish your do my essay for me cheap book faster

Wonen in de wijk

Tineke: volop in verbinding met de samenleving

Op de plek waar jarenlang het Tilburgse poppodium Noorderligt stond, staat anno 2018 een gezellig appartementencomplex met een fijne binnenplaats. In een van de appartementen woont Tineke (45). Alweer bijna vijf jaar verblijft ze op deze Amarantlocatie, naar volle tevredenheid.

Sociaal domein

Samen aan tafel voor maximale verbinding

Op dagbestedingslocatie De Tongerlose Hoef sloegen Amarant en buurtrestaurant Resto-013 de handen ineen. Twee keer per week genieten cliënten én buurtbewoners hier samen van een goedkope en voedzame maaltijd.