Net als je vrienden en vriendinnen wil jij een prettig leven. Dicht bij de mensen zijn van wie jij houdt. Werk en school zijn ook belangrijk voor je. Kleine problemen los jij zelf op. Pas als het niet vanzelf gaat, wil je ondersteuning en de hulp van anderen. Amarant begeleidt je bij de dingen die niet vanzelf gaan. Samen met jou en jouw directe omgeving zoeken we het antwoord op jouw vragen.

Je staat op deze leeftijd voor belangrijke keuzes:
Ga ik uit huis wonen? Wanneer doe ik dat dan? Hoe werkt het op jezelf wonen precies? Hoe hou ik me bezig op een dag? Hoe ga ik om met anderen? Hoe bereid ik me voor op toekomstig werk?

Kortom: hoe vind ik mijn weg?

Het antwoord vinden op die vragen, is niet altijd eenvoudig. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Jij en Amarant: omdat het jouw weg is.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Frans en Cees: pelgrimsreis naar Lourdes verbindt cliënten en vrijwilligers

  Dankzij onze Dienst Geestelijke Verzorging en met hulp van een aantal sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van Amarant, togen 46 cliënten en 36 vrijwilligers in het najaar van 2017 naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes.

  Lees het verhaal van Frans en Cees
 3. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud