Bij Amarant krijgt jouw kind alle aandacht die het nodig heeft. Onze betrokken professionals werken vanuit verschillende vakgebieden, zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en bewegingstherapie. Spelenderwijs stimuleren we de ontwikkeling van het kind en werken we samen aan een goede balans binnen het gezin. Dat doen we op onze kinderdienstencentra in Breda en Tilburg en ook thuis.

Dagbehandeling

Fijn spelen in een leuke omgeving die ontwikkeling stimuleert en motiveert. Bij ons kan dat op twee locaties: bij Zandoogjes in Breda en Kobalt in Tilburg. Hier bieden we verschillende dagbehandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking.

Lees meer over dagbehandeling

Praktische Gezinsondersteuning

Opgroeien in je eigen vertrouwde omgeving. Waar je jezelf kunt zijn en samen kunt genieten. Dat vinden we belangrijk. Daarom ondersteunen wij het gezin het liefst gewoon thuis. 

Lees meer over praktische gezinsondersteuning

Buitenschoolse Begeleiding

Amarant heeft buitenschoolse begeleiding waar jullie kind terecht komt in een groep met kinderen die dezelfde behoeftes hebben. Wij bekijken welke ondersteuning ieder kind nodig heeft en werken stap voor stap aan individuele doelen.

Lees meer over buitenschoolse begeleiding

Logeren

Ergens anders logeren is vaak leuk en leerzaam. Dat geldt voor iedereen maar vooral voor kinderen. Heerlijk in een andere omgeving én met andere kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd. Voor de ouders betekent logeren even een adempauze.

Lees meer over logeren

Lees meer over logeren met je begeleider (pgb)

Ontmoeten & ZO

In beide kinderdienstencentra organiseren wij regelmatig themabijeenkomsten onder de naam Ontmoeten & Zo. Iedere avond staat in het teken van contact hebben met mensen die dezelfde vragen en zorgen hebben als jij.

Brusjes

We merken dat broertjes en zusjes ('brussen' of 'brusjes') van zorgintensieve kinderen soms onbedoeld minder aandacht krijgen. Voor deze broertjes en zusjes is het brussenproject ontwikkeld.

Lees meer over het brussenproject

School Voorbereidende Groep

Een goede start in het onderwijs: dat is wat je ieder kind gunt. Zeker als er behoefte is aan extra zorg en begeleiding. Jeugdhulpverleners en het speciaal basisonderwijs (SBO) in Tilburg hebben de handen ineengeslagen en hun kennis en expertise gebundeld in de School Voorbereidende Groep.

Lees meer over School Voorbereidende Groep

Meer informatie over onze Kinderdienstencentra

Zou je graag meer willen weten over een van onze locaties? Neem dan contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden en bepalen we hoe we ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw kind. Wij zijn er niet alleen voor kinderen met één of meerdere beperkingen of een ontwikkelingsachterstand, maar voor het hele gezin!

Stel je vraag

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Zandoogjes 9
Zandoogjes 9
4814SB, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge
 2. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne
 3. Suzanne is al dertien jaar vrijwilligster: "De lach op het gezicht van een kind, daar doe je het voor"

  Ze is moeder van vier kinderen, werkt als zorgverlener en is ondanks haar drukke leventje ook al dertien jaar vrijwilligster bij Amarant. We hebben het over de 35-jarige Suzanne van der Kammen. Wij spraken Suzanne over haar vrijwilligerswerk. “Het liefste wil ik voor altijd vrijwilligster bij Amarant blijven.”

  Lees het verhaal van Suzanne