Voor kinderen met één of meerdere beperkingen of een ontwikkelingsachterstand gaat dit alleen niet altijd even makkelijk. Amarant heeft twee kinderdienstencentra die speciaal zijn ingericht om deze kinderen goed te kunnen begeleiden en behandelen.

Hoe helpt een kinderdienstencentrum?

Wij hebben twee locaties, een in Breda en een in Tilburg. In deze locaties zijn tien verschillende groepen die helpen door middel van therapeutische behandeling. Deze behandeling is speciaal aangepast op de behoeften van de kinderen. Ook houden we rekening met het beschikbare zorgbudget.

De twee kinderdienstencentra hebben een therapeutisch zwembad, soft gymzaal, behandelruimtes en een snoezelruimte. Daarnaast werken beide locaties samen met revalidatiecentra, centra voor zintuiglijk beperkte mensen, scholen en bijvoorbeeld Plein 013 in Tilburg. De inrichting is ook sfeervol en uitnodigend, zo stimuleren wij de ontwikkeling van kinderen. Bij de hele behandeling besteden we aandacht aan het plezier van de kinderen. Want dat staat bij Amarant voorop!

Meer informatie over onze kinderdienstencentra

Zou je graag meer willen weten over een van onze locaties? Neem dan contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden en bepalen we hoe we ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw kind. Wij zijn er niet alleen voor kinderen met één of meerdere beperkingenof een ontwikkelingsachterstand, maar voor het hele gezin!

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Zandoogjes 9
Zandoogjes 9
4814SB, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Het verhaal van Anita: 'Ik wil werken in een kinderdagverblijf'

  Anita is cliënt bij Idris (nu: Amarant). Haar moeder is op jonge leeftijd overleden en haar vader kon niet voor haar zorgen. Ze wil graag op een kinderdagverblijf werken later en op haarzelf wonen.

  Lees het verhaal van Anita
 3. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge