Uitgangspunten

Op basis van ons
strategisch kader

Lees
meer

Uitgangspunten op basis van ons strategisch kader

Het kwaliteitsbeleid van de Amarant Groep is gebouwd op sterke pijlers. Het kwaliteitsbeleid is voortdurend in ontwikkeling. We kijken altijd wat beter kan. Dit is een korte schets van die pijlers. Uitvoerige informatie vindt u in ons Strategisch Kader In Verbinding.

Kwaliteit maak je samen

Werken aan kwaliteit doe je samen. Uitgangspunt voor de Amarant Groep is dat kwaliteit gemaakt wordt in de driehoek cliënt, diens netwerk en de betrokken professionals. (Bron: uit Ouders op hun plek. Auteur Chiel Egberts).

De cliënt heeft de toppositie in de driehoek en de betrokken professionals bieden samen met het sociale netwerk van de cliënt een stevige basis. Krachtige teams krijgen de ruimte.

Kwaliteit vraagt om krachtige teams
Krachtige, zelforganiserende teams nemen verantwoordelijkheid, hebben regelruimte, reflecteren op hun doen en laten, en leren daarvan. De teams stellen de kwaliteit van bestaan van cliënten centraal en maken daarin het verschil. De focus ligt op het bevorderen van welzijn en geluk.

In verbinding met cliënten, verwanten en professionals geven we vorm aan de transformatie van de Amarant Groep

Werken in de driehoek

Investeren in verbinding

De Amarant Groep kiest voor eigen regie bij de cliënt, diens netwerk en de betrokken professionals. En vervolgens investeert ieder (ook opdrachtgevers) in de onderlinge verbinding. In verbinding presteren we makkelijker, zijn we pro-actiever en weerbaar in een voortdurend veranderend wereld. In verbinding komen we met de beste antwoorden.

Organisatie in transformatie

Het werken in de driehoek cliënt, netwerk, professionals vraagt een organisatiestructuur met krachtige teams als kern, waarbij de rest van de organisatie faciliteert en ondersteunt. Krachtige teams vragen om ondersteunende leidinggevenden die binnen en buiten verbindingen leggen en onderhouden, ondersteunende diensten die effectief bijdragen aan verantwoorde oplossingen en regelarme zorg waarbij de teams minder administratieve druk ervaren. De Amarant Groep bevindt zich midden in deze transformatie. Het landelijk vernieuwd Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, zoals in 2017 van kracht geworden, sluit hier naadloos bij aan.