Algemeen

Dan is Activiteitencentrum Noutenhof Breda de plek voor jou. Het AC biedt zorg op maat voor mensen met (niet aangeboren) hersenletsel (NAH). Het AC richt zich op het bieden van begeleiding door middel van dagbestedingsactiviteiten, midden in de wijk de Blauwe Kei.

Activiteiten en Werkzaamheden

We bieden de activiteiten aan in 3 groepen:

Groep 1: Deze clientengroep is gebaat bij een rustig verloop van de dag waarin weinig overgangen zijn en waarin een dag gestructureerd en overzichtelijk verloopt. Het creeeren van een ontspannen sfeer is belangrijk waarbij clienten meedoen en meebeleven aan activiteiten. Zij hebben ondersteuning nodig bij de uitvoering van activiteiten en/of Algemene Dagelijkse Levensbehoeften. De activiteiten zijn gericht op behoud van vaardigheden en ontdekken van nieuwe interesses.

Groep 2: Deze groep clienten kunnen redelijk zelfstandig activiteiten uitvoeren. Vanuit een veilige omgeving bieden we een zinvolle daginvulling aan, waarbij we de clienten laten groeien in hun zelfredzaamheid. Belangrijk is hierbij het ontdekken en ontwikkelen van interesses en het behouden van vaardigheden die iemand reeds bezit. Het uitbreiden van sociale contacten en op verhaal komen met lotgenoten is hierbij erg belangrijk.

Groep 3. Bij deze groep clienten is de uitvoering van activiteiten zoveel mogelijk gericht op zelfstandigheid. Begeleiding ondersteunt bij het vinden van eigen identiteit en laat de eigenwaarde opnieuw (her)ontdekken, is toekomstgericht, gericht op competentieverhoging en resultaten. Het uitgangspunt is dat men zelfstandig doet wat zij zelfstandig kunnen. De fysieke, cognitieve, sociale en creatieve vaardigheden kunnen zij hierdoor in eigen tempo benutten en vergroten.

Activiteiten die geboden worden liggen uiteen en zijn zoveel als mogellijk afgestemd op de behoefte van de client. Deze kunnen liggen op zowel fysiek, cognitief, sociaal als creatief vlak. Daarnaast kan er gesport worden onder begeleiding van een bewegingsagoog. 

Contact

Heb jij N.A.H. en ben je geinteresseerd in wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over de activiteiten en mogelijkheden?  Neem dan contact met ons op!

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag
Activiteitentijd: 10.00-15.00
Personeel: 9.00-16.00

Adres: Noutenhof 45                    
Tel. 088-6110401
E-mail: ac.breda@amarant.nl

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Luisterend oor voor NAH-cliënten en hun partners

    Activiteitencentrum Breda biedt normaal gesproken dagbesteding en structuur aan thuiswonende mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Nu de dagbesteding is weggevallen, lopen de eenzaamheid en spanningen bij de cliënten op. “We bellen wekelijks onze 80 cliënten om het leed achter de voordeur te verzachten”, vertelt persoonlijk begeleider Irene Hokke-Grauss.

    Lees het verhaal van Irene