De Buitenstraat is een locatie in het centrum van Tilburg. Als je op de Buitenstraat woont, betekent dit dat je bereidt bent om begeleiding van Amarant te ontvangen. Het is niet mogelijk om op de Buitenstraat te wonen, zonder de getekende zorg- en dienstverleningsovereenkomst (zdo) en zonder begeleiding af te nemen. De Buitenstraat is een ‘beschermd wonen’ voorziening, dit betekent dat je meerdere malen per week begeleiding nodig hebt en dit ook afneemt. Als de begeleiding signaleert dat je geen of weinig begeleiding afneemt, wordt met jou besproken of de Buitenstraat wel een passende plek voor jou is. 

De Buitenstraat is een tijdelijke plek om te wonen. Het uitgangspunt van alle cliënten die hier komen wonen, is dat zij gaan uitstromen naar een voor hun passende woonplek. Hoe en wat dat gaat zijn, wordt samen met jou bekeken

Persoonlijk plan
Iedere cliënt van Amarant heeft een persoonlijk plan. In dit plan wordt het functioneren van een cliënt en de ondersteuningsvragen waaraan gewerkt wordt beschreven. Het schrijven van dit plan wordt door een persoonlijk begeleider (pb’er) gedaan. Als je op de Buitenstraat komt wonen, krijg je eerst de tijd om te wennen, om elkaar te leren kennen en om te ervaren hoe het is om hier te wonen. Dit noemen we de ‘landingsfase’. Na deze landingsfase, stel je samen met jouw pb’er het persoonlijk plan op.

Begeleiding 
Samen met jou wordt er, zodra je hier komt wonen, een aantal begeleidingsmomenten ingepland. Dit zijn momenten waarop je in jouw eigen woonruimte één op één begeleiding krijgt en waar aan jouw doelen wordt gewerkt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan eens met ons praten. Naast een fijne plek om te wonen, hebben we ook veel aandacht voor bijvoorbeeld zelfstandig wonen, werken en leren. Samen benutten we de mogelijkheden die er zijn.

Stel je vraag

Locatie en contact

Buitenstraat 53
5041CT, Tilburg
Bekijk op google maps