De Smaakmakers
Wil jij graag een vak leren en werkervaring opdoen? Bij de Smaakmakers is dit mogelijk! Bij deze leerwerkplek leer je op je eigen niveau en tempo bepaalde werkzaamheden uit te voeren.
Algemeen
Door de goede begeleiding is er veel ruimte voor ontwikkeling. Er zijn twee locaties van de Smaakmakers. Per locatie zijn er meerdere afdelingen waar je kunt werken. In Etten-Leur kun je aan de slag bij de volgende afdelingen:
Winkel/inpakruimte
In de winkel ben je veel met klanten bezig. Je helpt ze, rekent producten af en houdt de winkel schoon. In de inpakruimte maak je de bestellingen voor de klanten klaar.
Banketafdeling
Op de banketafdeling ga je aan de slag met het maken van taarten, koekjes en gebakjes. Wil je zelf de lekkerste creaties maken? Dan is deze afdeling wat voor jou!
Traiteurafdeling
Ben je meer van de hartige hapjes dan van zoetigheid? Op deze afdeling bereid je heerlijke luxe hapjes zoals borrelhapjes, belegde broodjes en quiches (hartige taarten). Werk je graag met verse producten, dan past deze afdeling perfect bij jou. Op de traiteurafdeling in Goirle maken ze ook worstenbroodjes en frikandelbroodjes.
Broodafdeling
Op de broodafdeling ga je als een ware bakker aan de slag. Hier maak je brood, bolletjes en natuurlijk overheerlijke worstenbroodjes.
Serviceteam Smaakmakers
Ondersteun je graag meerdere afdelingen? Dan past het onmisbare serviceteam bij jou. Hier voer je allerlei ondersteunende taken uit. Deze taken kunnen zijn:
- Boodschappen doen
- Bezorgen
- De kantine en het erf netjes houden
- Inpakwerk
- Afweegwerk
- Appels schillen
- Afwassen
- Werkkleding wassen
In Goirle is er ook een winkel/inpakruimte, banketafdeling en traiteurafdeling. Hier is alleen geen broodafdeling en serviceteam. Er zijn wel nog andere afdelingen:
Bezorgservice
Wil jij graag een lach op het gezicht van de klanten toveren? Bij deze afdeling zorg je er samen met de vrijwilligers voor, dat de bestellingen bij de klanten komen.
Kantine
In de kantine ben je bezig met de afwas voor de hele bakkerij. Daarnaast zet je koffie en thee en dek je de tafels in de kantine.
Chocolaterieafdeling
Houd jij ook zo van chocolade en wil je zelf met deze lekkernij aan de slag? Op deze afdeling maak je bonbons en andere producten van chocolade.
Meer informatie over de Smaakmakers
Wil jij graag bij de Smaakmakers aan de slag in Etten-Leur of Goirle? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!
Ervaringen bij Amarant
Ervaringsverhalen
-
De droom van Lisa (19): werken in een echte bakkerij
'Ik werk al drie jaar in de bakkerij van Amarant. Daar bak ik koekjes, taarten en andere lekkere dingen. Leuk werk, maar het liefst wil ik bij een echte bakkerij gaan werken, buiten Amarant.
Lees het verhaal van Lisa -
Björn: van fietsenmaker tot barista
Het verhaal van Bas en Björn. Björn was vroeger fietsenmaker, maar wilde toen graag aan de slag als barista. Onder begeleiding van Bas leerde hij het vak en krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheden.
Lees het verhaal van Björn -
Bakken maar!
Appeltaarten en -flappen, progrestaarten, belegde broodjes en wat al niet meer: fijnproevers weten bakkerij en traiteur Smaakmakers in Goirle steeds beter te vinden. Iris werkt vijf dagen per week in de bakkerij, op de traiteurafdeling en in de winkel. Naar volle tevredenheid, vertelt ze. “Ik kan hier helemaal mezelf zijn.
Lees het verhaal van Iris
Blijf op de hoogte van Amarant
Nieuws
-
Verbod discriminatie om handicap of seksualiteit in grondwet
-
Amarant kiest voor één merknaam
-
Mark Van Houdenhoven en Wim Spierings treden toe als lid Raad van Toezicht Amarant
-
Nieuw zorgconcept Amarant in microwoningen op Daniël de Brouwerpark in Tilburg
-
Marc Bindels, lid Raad van Bestuur Amarant, kiest voor nieuwe uitdaging