Activiteitencentrum De Tongerlose Hoef Tilburg is een groot activiteitencentrum in Tilburg. Een tweede thuis voor veel clienten, vrijwilligers, wijkbewoners en medewerkers. We nodigen je graag uit voor een kennismaking en rondleiding op deze mooie plek. Welkom!

Algemeen

De Tongerlose Hoef is een plek voor activerende en arbeidsmatige dagbesteding. Er komen veel verschillende mensen, mannen en vrouwen, jong en oud. Op weekbasis vinden er een dertigtal verschillende activiteiten plaats. Activiteiten die zinvol zijn voor jou, activiteiten waar je iets van kunt leren, activiteiten waar je blij van wordt en werkplezier aan kunt beleven. We bedenken samen de mix die jij graag wil. Jij hebt een unieke vraag, samen kijken hoe we daar een passend weekprogramma voor kunnen maken, van 1 tot 10 dagdelen.

Er zijn altijd vaste en vertrouwde begeleiders in de buurt, samen met jou maken ze er een goede dag van. Naast de begeleiders ontmoet je bij ons vrijwilligers en wijkbewoners die er ook graag met jou een mooie dag van maken. En vergeet onze beestenboel niet! Met schapen, ezels, konijnen, geiten, etc. Ze zien je graag komen!

Activiteiten en Werkzaamheden

Je kunt bij ons terecht voor arbeidsmatige en activerende dagbesteding, een mix van beide is mogelijk. Op weekbasis organiseren we een dertigtal verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen, service gerichte taken, creatief en ambachtelijk  en ontmoeting en ontspanning. Van kaarten maken tot en met het maken van cadeauartikelen, van sjoelen en wandelen tot en met bloemschikken en vilten, van koekjes bakken tot en met ondersteunen bij verhuur. Samen met jou kijken we naar een passend aanbod.

Contact

Wil jij graag aan de slag bij De Tongerlose Hoef? Of wil je meer over de locatie en het aanbod weten? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met jou door en staan klaar om een antwoord te geven op eventuele vragen. 

a
Tongerlose Hoef in 1950
a
Cliënt knuffelt met de ezels
a
De vlaggen van de Tongerlose Hoef
Cliënt en begleider zijn samen aan het breien

Stel je vraag

Locatie en contact

Reitse Hoevenstraat 129
5042ED, Tilburg
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Samen aan tafel voor maximale verbinding

    Op dagbestedingslocatie De Tongerlose Hoef sloegen Amarant en buurtrestaurant Resto-013 de handen ineen. Twee keer per week genieten cliënten én buurtbewoners hier samen van een goedkope en voedzame maaltijd.

    Lees het verhaal van Vrijwilligers
  2. Vergeet-me-nietjes voor cliënten van dagbesteding

    Alle cliënten van dagbesteding Tongerlose Hoef ontvangen binnenkort een Vergeet-me-niet-plantje. De medewerkers bedenken van alles om de band met hun cliënten te onderhouden. De dagbestedingen zijn dicht, maar er leven allerlei alternatieven om cliënten thuis een mooi en zinvol dagprogramma te bieden. ‘’Het is belangrijk betrokken bij elkaar te blijven. En te laten zien dat we aan elkaar denken.”

    Lees het verhaal van Marie-Thérèse