Algemeen

Deze mooie plek is rond 1232 gebouwd. Toen werd het beheerd door de abdij van Tongerlo. Nu is het zowel een fijne plek om te genieten en actief bezig te zijn met elkaar, als een mooie plek om te werken.

Wat kun je bij de Tongerlose Hoef doen?

Bij de Tongerlose Hoef kun je terecht voor actieve dagbestedingen of om te leren werken. Voor een klein prijsje geniet je al van een heerlijke maaltijd. Ook helpen we je graag met je financiën en administratie. Daarnaast is er altijd begeleiding in de buurt die je kan helpen.

Wil je graag meedoen met leuke activiteiten? Samen kijken we naar waar jij graag mee bezig bent. De activiteiten waar je aan mee kunt doen zijn:

 • Creatieve activiteiten als borduren, breien en kaarten maken
 • Bewegen voor ouderen
 • Levensverhaal
 • Spelletjes als bordspellen, biljarten en sjoelen
 • Een krant lezen of gezellig koffie drinken en samen praten


Soms organiseren we ook activiteiten in het weekend of in de avonduren. En iedereen, cliënt of niet, kan een ruimte huren voor een vergadering of kleine bijeenkomst. Met koffie, gebak en ander gemak.

a
Tongerlose Hoef in 1950
a
Cliënt knuffelt met de ezels
a
De vlaggen van de Tongerlose Hoef
Cliënt en begleider zijn samen aan het breien

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over ons activiteitenhuis de Tongerlose Hoef? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Of je nou graag mee zou willen doen met de activiteiten of hier wil werken. Wij helpen je graag verder. Van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 ben je welkom voor gezellige activiteiten, om met elkaar bij te praten en om te werken.

Stel je vraag

Locatie en contact

Reitse Hoevenstraat 129
5042ED, Tilburg
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Samen aan tafel voor maximale verbinding

  Op dagbestedingslocatie De Tongerlose Hoef sloegen Amarant en buurtrestaurant Resto-013 de handen ineen. Twee keer per week genieten cliënten én buurtbewoners hier samen van een goedkope en voedzame maaltijd.

  Lees het verhaal van Vrijwilligers
 2. Vergeet-me-nietjes voor cliënten van dagbesteding

  Alle cliënten van dagbesteding Tongerlose Hoef ontvangen binnenkort een Vergeet-me-niet-plantje. De medewerkers bedenken van alles om de band met hun cliënten te onderhouden. De dagbestedingen zijn dicht, maar er leven allerlei alternatieven om cliënten thuis een mooi en zinvol dagprogramma te bieden. ‘’Het is belangrijk betrokken bij elkaar te blijven. En te laten zien dat we aan elkaar denken.”

  Lees het verhaal van Marie-Thérèse