Algemeen

Dagcentrum de Vleugel heeft verschillende groepen; er is een groep voor mensen die met name creatief bezig zijn, een tuingroep, een groep voor ouderen, een groep voor (jong) volwassenen met een meervoudige beperking en/of ernstige verstandelijke beperking en er is een servicegroep. Ook is er een grote omheinde binnentuin, waar het mogelijk is om te fietsen, schommelen of andere activiteiten te ondernemen.

Creatief

Bij de creatieve groep maak je producten van vilt, zeep, kralen en werk je met textiel. Je mag klanten helpen in de winkel en je kunt jouw eigengemaakte producten verkopen in de winkel. Ook worden er kaarsen gemaakt, worden materialen van hout beschilderd, kan je papier-machéen en maak je eigen inpakpapier en decoratie.

Beleving

Hier worden activiteiten gedaan voor zowel de ouder wordende cliënten als voor cliënten met een meervoudige en/of ernstig verstandelijke beperking. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op het behoud van vaardigheden, maar waar mogelijk staat ontwikkeling ook centraal. Sfeer en beleving is een belangrijk uitgangspunt.

Groen en doen

Bij groen en doen staat het werken in de keuken en in de tuin centraal. In de tuin worden voornamelijk eenvoudige tuinwerkzaamheden gedaan zoals schoffelen, vegen, grasmaaien en groente verbouwen in de kas. In de keuken worden er servicetaken gedaan in en om de kantine. Denk aan koken, tafels poetsen, vaatwasser, wassen en was vouwen, bestek poetsen en koffie en thee zetten.

Contact

Wil jij graag je dag doorbrengen bij De Vleugel? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Cactus voor het raam
Cactus voor het raam
Mooie sieraden
Mooie sieraden
De binnenplaats tuin
De binnenplaats tuin
Potjes vol met lekkers
Potjes vol met lekkers
Babykleding
Babykleding
De tuin
De tuin

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 2. Björn: van fietsenmaker tot barista

  Het verhaal van Bas en Björn. Björn was vroeger fietsenmaker, maar wilde toen graag aan de slag als barista. Onder begeleiding van Bas leerde hij het vak en krijgt hij steeds meer verantwoordelijkheden.

  Lees het verhaal van Björn
 3. Michel Broumels: ‘Mijn droom is uitgekomen’

  In 2010 startte Michel Broumels vanuit de dagbesteding van Amarant bij de Kringloper. Hij had een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Nu is hij trotse bezitter van een rijbewijs, een bakwagen én een volwaardig dienstverband bij het Roosendaalse warenhuis.

  Lees het verhaal van Michel