Algemeen

De Draaierij is een dagbestedingslocatie en onderdeel van Amarant. We werken met plezier op onze gave locatie in de Spoorzone. Hier is een hoop te doen, binnen en buiten de Draaierij. Het is er leuk druk. Soms lijkt het bij de Draaierij 'lang leve de lol’, maar ondertussen werken begeleiders en deelnemers hard aan persoonlijke leerdoelen en zorg op maat.

Er is geen leeftijdsgrens. De ervaring leert dat de meeste deelnemers tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, en de doelgroep LVB+ is. De Draaierij is een oriëntatiepunt. Dit wil zeggen dat jij verschillende activiteiten kunt uitproberen om te ontdekken wat je leuk vindt en goed kan! Het is belangrijk dat je open staat om deze activiteiten te proberen of er affiniteit (plezier) mee hebt. Het is bij de Draaierij in de start oké om er gewoon eens te zijn en te wennen aan een nieuwe plek. Dit noemen we stabiliseren. Als je er klaar voor bent, kan je gaan oriënteren: werkzaamheden en nieuwe dingen uitproberen. Wanneer je voldoende werknemersvaardigheden hebt opgedaan en klaar bent voor een nieuwe uitdaging, kun je doorstromen. Dat kan zijn een andere dagbesteding, stage, opleiding, of iets anders wat bij je past. Dit heb je bij de Draaierij ontdekt! Als je toch nog wat tijd nodig hebt, kun je altijd weer terug naar een andere fase.

Activiteiten en Werkzaamheden 

We hebben een breed aanbod aan activiteiten, denk aan; barista koffies maken in de koffiecorner, koken, schilderen, ontwerpen, naaimachine, creatief, beautyhoek, in de tuin werken en we hebben zelfs een echte studio waar o.a. de podcast ‘Doorgedraaid’ wordt opgenomen. Heb je zelf een idee? In overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is!

Dagelijks bespreken we, met inbreng van alle deelnemers, wie wat gaat doen. Je werkt aan een project, of neemt deel aan een gezamenlijke activiteit. Wanneer je wil doorstromen, vragen we een actieve werkhouding. Wanneer je wil oriënteren, vragen we initiatief van de deelnemer. We stellen doelen op, vaak in samenwerking jouw netwerk, en willen hier transparant in zijn. Dat wil zeggen: samen overleggen en bespreken waarom dat doel je kan helpen. Op deze manier onderzoeken we je mogelijkheden, interesses, en kan je werknemersvaardigheden leren. We verwachten dan wel input en initiatief vanuit jou, op deze manier wordt het ook ‘jouw’ proces.

De sfeer is gemoedelijk, ongedwongen, inspirerend en vooral gezellig!

Contact

Interessant? Vind ons op insta (@de.draaierij.spoorzone), facebook of neem via de mail of telefoon contact op.
Maar wat ook kan: kom gezellig eens langs! Kopje koffie van de barista of even komen loeren kan altijd. Tot ziens bij de Draaierij!

Wil je bij ons dagbesteding volgen? Neem dan contact op met de afdeling zorgbemiddeling van Amarant.

 

Banner voor het pand
Banner voor het pand
Cliënt aan het werk achter computer
Cliënt aan het werk achter computer
Cliënt geeft plantjes water
Cliënt geeft plantjes water
Haren doen in de beautyhoek
Haren doen in de beautyhoek
Barista
Barista

Vacatures voor cliënten

Stel je vraag

Locatie en contact

Burgemeester Brokxlaan 26 (hal 79)
5041SB, Tilburg
Bekijk op google maps