Doelgroep
De doelgroep op de Gaanderij is heel divers. Vele cliënten komen uit de buurt en worden daarop geplaatst. De woonvoorziening kan worden opgedeeld in twee doelgroepen: een meer zorgintensieve doelgroep en een gedragsintensieve doelgroep. De zorgintensieve doelgroep wonen voornamelijk op de begane grond. Hierbij gaat het om volwassenen en ouderen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Deze doelgroep is zorgintensief, zij hebben meer nabijheid en ondersteuning nodig van de begeleiders. De hulpvraag is gericht op het behouden en/of ondersteunen van de zelfredzaamheid en medische handelingen. De gedragsintensieve doelgroep wonen op de eerste verdieping. Dit zijn volwassenen met zwakbegaafdheid tot een lichte verstandelijke beperking. Deze cliënten behoeven minder nabijheid. De hulpvraag is gericht op stabilisatie en perspectief. Zo kan dit gaan om uitbreiden van de zelfredzaamheid.

Type aanbod
Wonen met 24-uurs aanwezigheid van begeleiding. Dagbesteding aan huis kan in overleg geboden worden.

Beschrijving van de locatie
De Gaanderij is gelegen een open woonvoorziening in een klein dorp, Alphen, in de wijk. De woonvoorziening heeft een grote tuin, veertien appartementen, een balkon (nu niet in gebruik), een service badkamer en twee algemene woonkamers met een open keuken. De woonvoorziening is rolstoeltoegankelijk, zo is er een lift, zijn er knoppen voor de automatische deuren en zitten er buizen aan de muren (voor stoten). Daarnaast kan de tuinpoort op slot (dit wordt niet gedaan omdat het een open woonvoorziening is).

Contact
Bovenstaande geeft een beeld van de mogelijkheden op deze locatie. We gaan graag met je in gesprek over welk aanbod het beste aansluit bij de ondersteuningsvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Bel ons op (088) 611 53 33
Mail ons op info@amarant.nl
Of stel je vraag via ons contactformulier

Stel je vraag

Locatie en contact

Gaanderij 17 C
5131GB, Alphen
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

    Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

    Lees het verhaal van Rebecca en Inez
  2. Janny verbindt kunst met liefhebbers

    Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

    Lees het verhaal van Janny