Ben je enthousiast en wil jij jouw mogelijkheden ontdekken in het groen?  Of zoek je simpelweg iets  om te doen gedurende de dag, lekker in de buitenlucht. Weet je niet zo goed wat dit dan precies is, hoe dit er uit ziet en waar je dit kan vinden? Bij Groenzorg Breda kan jij jouw groene talenten ontdekken!

Algemeen

Groenzorg Breda is een locatie van Amarant, gevestigd op het bedrijventerrein Minervum in Breda. Bij Groenzorg kun je terecht voor activerende,  arbeidsmatige dagbesteding . Soms kan dit zelfs een opstap zijn voor toeleiding naar een(betaalde) baan. Laagdrempelig, uitdagend en zinvol!

Je kunt terecht met een licht tot matig verstandelijke beperking, NAH en ook als je een vorm van autisme hebt. Je kunt werken aan jouw arbeidsvaardigheden maar ook op sociaal vlak kun je bij ons veel leren. Je hoeft in het groen geen ervaring te hebben. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt om buiten in het groen te werken. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden en wensen. Er is altijd een vaste en vertrouwde begeleider in de buurt die aandacht en tijd voor je heeft. Wij helpen je graag. Verder is er genoeg ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling.

Activiteiten en Werkzaamheden

Groenzorg Breda werkt voornamelijk voor opdrachtgevers, zowel binnen als buiten Amarant. Enkele voorbeelden zijn: Gemeente Breda, Hotel Nassau Breda, restaurant "BEUM" in Dorst, Staats Bosbeheer en verschillende bedrijven/particuliere tuinen zijn onze klanten. We werken maandag tm vrijdag van 9 tot 16u. Met onze eigen 2 bussen rijden we vanuit onze thuisbasis naar de werkplek van de opdrachtgever. Meestal lunchen we daar ook.

De groep bestaat uit 6 tot 12 mensen per dag.  Er wordt gewerkt met verschillende machines om de aanleg en onderhoud te kunnen realiseren. We werken zoal met: de trilplaat, knipmachine, hout versnipperaar, zitmaaier, handmaaier, elektrische bosmaaier, elektrische heggenschaar en elektrische bladblazers.

Naast het werk is er ook ruimte om een opleiding te volgen. Je kunt bij ons de Leerlijn Groen volgen en misschien wel de opleiding tot Basis Groenvoorziener. Veilig (leren) werken vinden we heel belangrijk. Daarom heb je de mogelijkheid de opleiding SWB te volgen. SWB staat voor: Start Werk en Blijf veilig.  

Als je aan de slag gaat, kijken we samen met jou welke taken en werkzaamheden bij jou passen en wat je leuk vindt om te doen. Als het nodig is kan er gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen zoals pictogrammen of foto’s.

Contact

Wil jij graag aan de slag bij Groenzorg Breda? Of wil je meer over de locatie en het aanbod weten? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met jou door en staan klaar om een antwoord te geven op eventuele vragen.

Logo Groenzorg Breda
Groenzorg Breda
Cliënt snoeit de tuin
Cliënt snoeit de tuin
Planten in bak
Planten in bak
Man snoeit heg
Man snoeit heg

Vacatures voor cliënten

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Het verhaal van Anita: 'Ik wil werken in een kinderdagverblijf'

  Anita is cliënt bij Idris (nu: Amarant). Haar moeder is op jonge leeftijd overleden en haar vader kon niet voor haar zorgen. Ze wil graag op een kinderdagverblijf werken later en op haarzelf wonen.

  Lees het verhaal van Anita
 2. De droom van Lisa (19): werken in een echte bakkerij

  'Ik werk al drie jaar in de bakkerij van Amarant. Daar bak ik koekjes, taarten en andere lekkere dingen. Leuk werk, maar het liefst wil ik bij een echte bakkerij gaan werken, buiten Amarant.

  Lees het verhaal van Lisa
 3. Michel Broumels: ‘Mijn droom is uitgekomen’

  In 2010 startte Michel Broumels vanuit de dagbesteding van Amarant bij de Kringloper. Hij had een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Nu is hij trotse bezitter van een rijbewijs, een bakwagen én een volwaardig dienstverband bij het Roosendaalse warenhuis.

  Lees het verhaal van Michel