Doelgroep
Amarant is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking. Met dagbehandeling, ambulante behandeling en begeleiding en logeren stimuleren we de ontwikkeling van het kind en hebben we oog voor het hele gezin. Binnen het Kinderdienstencentrum Kobalt is Amarant gevestigd met een Kinderdienstcentrum en een logeerhuis en bieden we buitenschoolse begeleiding.

Type aanbod
Op het Kinderdienstcentrum (KDC) bieden wij activiteiten en behandeling in verschillende groepen. Zo zijn er aanvangstgroepen, schoolvoorbereidende groepen en groepen die zich specifiek richten op EMB of de EVB-doelgroep. Deze behandeling is speciaal aangepast op de behoeften van de kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

Aanvangsgroep 05 jaar: Dagbehandeling gecombineerd met inzet van gezinsbegeleiding bij de ouders thuis. We kijken naar de mogelijkheden van uw kind zodat ze optimaat gestimuleerd worden ter voorbereiding op passend onders.

Jong kind groep: Groep voor kinderen van 3-5 jaar. Voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben. 

Groepen 0-18 jaar: Sfeer, beleving en stimulering zijn kernwoorden die passen bij deze doelgroep. 

Indien er sprake is van een EMB, verstandelijke beperking of gedragsproblematieken, kan dit de doorstroom naar passend onderwijs bemoeilijken. Deze kinderen kunnen tot 18 jaar op de dagbehandeling van Kobalt blijven. 

Binnen het KDC wordt multidisciplinair samengewerkt, samen met de ouders. Het team begeleiders werkt nauw samen met de gedragskundige, senior begeleider, fysiotherapeut, logopedist, spelagoog en bewegingsagoog. Ook is er een psychodiagnostisch werker die waar nodig onderzoeken kan afnemen. Daarnaast werken we samen met revalidatiecentra, centra voor zintuiglijk beperkte mensen, scholen en samenwerkingsverbanden rondom onderwijs.

Beschrijving van de locatie
Het gebouw heeft verschillende ruimtes waar kinderen kunnen leren, spelen en genieten. Het KDC heeft een therapeutisch zwembad, soft gymzaal, behandelruimtes en een snoezelruimte. De inrichting is sfeervol en uitnodigend, zo stimuleren wij de ontwikkeling van kinderen.

Contact
Bovenstaande geeft een beeld van de mogelijkheden op deze locatie. We gaan graag met je in gesprek over welk aanbod het beste aansluit bij de ondersteuningsvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Bel ons op (088) 611 53 33
Mail ons op info@amarant.nl
Of stel je vraag via ons contactformulier

Kijk eens binnen bij Kobalt

Klik hier om binnen te kijken bij Amarant; bekijk het filmpje met Engelse ondertiteling: Take a look inside Kobalt, click here to watch the video from above with English subtitles.

Stel je vraag

Meer informatie over Kobalt

Download de folder

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge
 2. Brusjes schatkist: broer Ruben gaat spelen bij Kobalt

  Ruben is de broer ('brus') van zijn zorgintensieve jongere broertje Lars. Hij heeft een beperking en gaat naar Kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ruben
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne