Algemeen

Makro Amarant Breda is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie. Begeleiding van Amarant is altijd aanwezig en zo nodig nabij. Zij ondersteunen je bij het ontwikkelen van je arbeidsvaardigheden. We kijken met jou waar je interesses liggen. Wat wil je leren?  Je wordt gelijk gekoppeld aan een afdeling. Wat kan je al? Moet er eerst iemand met je meewerken of is het genoeg als er af en toe een collega van de Makro of een begeleider van Amarant langs komt om te kijken hoe het gaat.

Bij Makro Amarant Breda werken er per dag ongeveer 15 deelnemers op verschillende afdelingen. Er werken mensen van verschillende leeftijden. Met een matige tot licht verstandelijke beperking, met niet aangeboren hersenletsel of autisme. Ieder heeft z’n eigen ondersteuningsvragen. Wil op z’n eigen manier leren werken en zich in eigen tempo ontwikkelen. Heeft bijvoorbeeld behoefte aan structuur, veiligheid en duidelijkheid.  De behoefte om erbij te horen. Of misschien de wens om door te groeien naar een betaalde baan.

Activiteiten en Werkzaamheden

Wat leer je?

  • Je leert werken met collega’s
  • Je leert je aan werkafspraken te houden.
  • Je leert de praktische vaardigheden van het werk op de afdeling.
  • Je ontwikkelt sociale vaardigheden die je bij het werken en thuis goed van pas komen.

Hoe ga je dit doen?

Je doorloopt een trainingstraject waarbij je persoonlijk plan en jouw ondersteuningsvragen leidraad zijn. Aan de hand van ‘competenties’ die voor het werken binnen de Makro belangrijk zijn, ondersteunen we jou bij het ontwikkelen op arbeidsmatig en persoonlijk vlak.

Je werkt individueel, gekoppeld aan een afdeling/team. Binnen de Makro is er voldoende ruimte om jezelf te laten zien en eigen initiatief te tonen. We kijken met je mee hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen door andere werkzaamheden te gaan doen. Of misschien is het wel goed om na een tijdje te wisselen van afdeling.

Er worden op maat cursussen aangeboden. Zo is er een cursus 'Veiligheid op de werkvloer' waarbij je  een branche erkend certificaat kunt behalen. Ook hebben we een cursus 'klantgericht werken' waar je je voor op kunt geven. Deze cursussen zijn in samenwerking met begeleiders Amarant, het Leercentrum van Amarant en Makro ontwikkeld.

Contact

Wil jij graag bij Makrogroep Breda aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Klanten helpen
Werken op de vleesafdeling
Logistieke werkzaamheden
Kleding vouwen

Vacatures voor cliënten

Stel je vraag

Locatie en contact

Konijnenberg 92
4825BE, Breda
Bekijk op google maps