Algemeen

Molenpark biedt arbeidsmatige dagbesteding. In opdracht van de gemeente Goirle wordt het openbare park onderhouden. We hebben een kleine dierenweide waarin we een aantal dieren verzorgen. Ook hebben we een houtproject waar we aanmaakhout en haardhout maken door middel van verschillende stappen. Denk daarbij aan het demonteren van pallets, zagen van planken en klieven van hout.  In het park bevindt zich een molen waarin een kleinschalige horeacagelegheid D'n Omgang gevestigd is. Hier kan je aan de slag met lichte horeacawerkzaamheden.  Per individu kijken we naar de mogelijkheden en interresses waaruit we samen een weekschema maken.

De doelgroep binnen het Molenpark is zeer divers, van jong tot oud, LVB tot MVB en bijkomende problematiek. Er werken gemiddeld 12 tot 15 cliënten per dag. Daarnaast bieden we stageplekken aan leerlingen vanuit speciaal onderwijs. De begeleidings-intensiteit varieert ook per cliënt, maar omdat het om een open, uitgestrekte locatie gaat, die bezocht wordt door publiek, moeten cliënten zich wel kunnen houden aan de gedragsregels van Amarant.  Omdat wij begeleiding bieden op afstand is het wenselijk dat cliënten, na een inwerkperiode, over een zekere mate van zelfstandigheid beschikken. Lichte ondersteuning in de ADL is mogelijk.

Wat heel kenmerkend is voor het Molenpark is dat gewerkt zonder werkdruk en ook het  werktempo is ondergeschikt. We streven naar een sfeer waarin de cliënt zich veilig voelt om te leren en zich te ontwikkelen.

Activiteiten en Werkzaamheden

We hebben diverse werkzaamheden binnen het Molenpark. Per individu kijken we naar een passend rooster. Per dagdeel liggen de activiteiten die aangeboden worden zoals werken in het park, werken in de dierenweide, werken in de houtshuur of in de molen vast.

Onderhoud van het park

 • Schoffelen
 • Bladruimen
 • Harken
 • Snoeien
 • Onkruidvrij houden van de paden

Dierenweide

 • Voeren van de dieren
 • Schoonmaken van de stallen en hokken
 • Tam maken en houden van de dieren

Houtproject

 • Maken van aanmaakhout ( denk aan: zagen van planken. pallets demonteren, hout klieven, zakken afwegen)
 • Maken van haardhout ( denk aan: klieven van hout, bakken vullen met hout )

Werken in de molen (dn omgang)

 • Uitserveren van een hapje en een drankje
 • Klanten helpen
 • Streekproducten verkopen in de winkel van de molen

Contact

Wil jij graag bij de Molenpark Goirle aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Molenpark goirle
Nieuwe rielseweg 39A
088-6110736
Molenpark.goirle@amarant.nl

Stel je vraag

Locatie en contact

Nieuwe Rielseweg 37
5051PD, Goirle
Bekijk op google maps

Openingstijden

Openingstijden op Maandag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Dinsdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Woensdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Donderdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Vrijdag
09:00 - 16:00

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny