Cliënten huren de studio en nemen zorg af vanuit Amarant. Bij de beschermd wonen indicatie wordt elk half jaar geëvalueerd hoe het wonen gaat en of er zicht is op zelfstandig wonen (mogelijk met ambulante begeleiding) of nog niet. Het kan ook zo zijn dat er na een tijdje beslist wordt dat een andere woonvorm meer passend is (zoals Wonen in de Wijk). Een indicatie heeft dus geen einddatum.

Doelgroep
De doelgroep betreft voornamelijk Normaal begaafde cliënten met autisme, maar ook een aantal hebben een LVB (Licht Verstandelijke Beperking). 

Binnen onze locatie werken we voornamelijk met doelen die helpen richting meer zelfstandigheid. Begeleiding kijkt mee in waar de cliënt tegen aan loopt en stelt vragen om zo tot mogelijke oplossingen te komen. Bewoners zorgen zelf voor hun voeding, begeleiding kan daarin wel meedenken, maar er wordt niet gezamenlijk gekookt/gegeten. Twee keer per dag is er een half uur een gezamenlijk steunpunt, waarin centraal staat dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ze kunnen werken aan hun sociale vaardigheden. 

Bij de Oosterpoort kijken we voornamelijk naar wat iemand nodig heeft om zelfstandig of met zo min mogelijk begeleiding te kunnen functioneren in de samenleving. Hierin ondersteunen wij als begeleiding door vragen te stellen en de cliënt zelf naar oplossingen te laten zoeken. Hierin nemen we ook het netwerk en de sociale kaart van Tilburg en omgeving mee. 

 

 

Stel je vraag

Locatie en contact

Enschotsestraat 68
5014DH, Tilburg
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Thomas van der Rijken, fysiotherapeut

  De fysiotherapeut helpt cliënten die moeite hebben met bewegen of met hun houding. Een van de fysiotherapeuten van Amarant is Thomas van der Rijken. Hij helpt cliënten met uiteenlopende achtergronden van hun klachten af.

  Lees het verhaal van Thomas